Beşşar Esad: Filistin Halkı Sırf Haklarını Savundukları İçin Katledilmektedir

Per, 26/10/2023 - 10:20

Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad, Şam'ı ziyaret eden Uluslararası Sendikalar Konfederasyonu Genel Sekreteri Bambis Christes ile yaptığı görüşmede, Gazze'deki kritik duruma değindi.

Welayet NewsSuriye'nin resmi haber ajansı SANA'nın haberine göre, Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad, Uluslararası Sendikalar Konfederasyonu Genel Sekreteri Bambis Christes ile görüştü.

Esad görüşmede, uluslararası sendikaların rolünün doğrudan adalet kavramıyla bağlantılı olduğunu belirterek, ''Suriye ile Uluslararası Sendikalar Federasyonu arasındaki ilişki eskidir ve kapitalizm ile işgücü arasındaki çatışmadan kaynaklanmaktadır.'' dedi.

Beşar Esad, ''Büyük şirketler, Amerika ve Avrupa’da siyasete ve kararlara yön veren, ekonomik ve mali çıkarları uğruna çatışma ve savaşlar yaratan şirketlerdir. Bugün işgal altındaki Filistin topraklarında yaşananlar da bu acımasız gerçeğin bir yansımasıdır. Filistin halkı, sırf haklarına sarıldıkları ve savundukları için katledilmekte, masum insanlar öldürülmektedir.

Christis de bu görüşmede, uluslararası sendikaların bugün her zamankinden daha fazla Filistin meselesinin yanında yer aldığını ve küresel kamuoyunu bu meselede adalete göre davranma yönünde harekete geçirmek için çalıştıklarına dikkat çekti.



Yeni yorum ekle