Suriye Dışişleri: İsrail Kana Susamışlığını Henüz Gidermiş Değil

Per, 26/10/2023 - 06:30

Suriye Dışişleri Bakanlığı, İsrail'in daha fazla Filistin ve Suriye kanına susamışlığının henüz giderilmediğini belirtti.

Welayet News  - Suriye Dışişleri Bakanlığı’nın SANA haber ajansı üzerinden yaptığı yazılı açıklamada; İsrail’in Gazze Şeridi’ne ve Suriye’ye yönelik son saldırıları yorumlandı.

“Binlerce Filistinli ve en az 2 bini çocuk olmak üzere masum ailelerin katledilmesine rağmen İsrail'in daha fazla Filistin ve Suriyeli kanına susamışlığının henüz giderilmediği belli oldu” ifadelerine yer verilen açıklamada, İsrail'in Suriye'ye yönelik yeni saldırılarının ise ‘masum sivillere karşı devam eden bu savaşın kapsamını genişletmeye çalışanın İsrail faşizmi olduğunu gösterdiği’ vurgulandı.

Suriye Dışişleri, İsrail'in ‘Büyük İsrail’ fikrini dayatmak ve Arap topraklarının işgalini sona erdirmeye yönelik her türlü uluslararası çabayı ortadan kaldırmak dışında başka bir amacının bulunmadığının’ altını çizdi.

Daha önce Suriye Savunma Bakanlığı, İsrail ordusunun Suriye'nin güneyindeki Deraa kentine düzenlediği hava saldırısında 8 askerin öldüğünü, 7'sinin yaralandığını duyurdu. İsrail aynı zamanda Halep Uluslararası Havalimanı'nın pistine saldırdı, saldırı maddi hasara yol açarken, can kaybı yaşanmadı.



Yeni yorum ekle