Erdoğan: İsrail İle Sorunumuz Yok!

Çar, 25/10/2023 - 14:32

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti grup toplantısında konuştu.

Welayet News  - Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkanlar şu şekilde:

10 GB'lık internet sözümüzü tuttuk.

Her emeklinin sıkıntısı bizim de sıkıntımızdır. Enflasyonla çok yönlü bir mücadele içindeyiz.

Kahraman ordumuz destan yazmayı sürdürüyor. Tezkere ile Türkiye'nin terörle mücadelesi kuvvetlendi. Tarih tezkereye hayır diyerek teröristlere can suyu olanları affetmeyecektir.

Filistin'e karşı uygulanan zulme karşı başından beri ilkeli bir yaklaşım gösteriyoruz.

Filistin'e hep insan penceresinden baktık. İnsanı insan yapan değerleri savunduk. Krizin daha fazla büyümemesi için çaba sarf ettik.

Bölgeye sağlık personeli gönderdik. Sivilleri hedef alan eylemleri mazur görmedik.

İsrail ile sorunumuz yok ama devlet yerine örgüt gibi hareket etme tarzını asla tasvip etmedik, etmeyeceğiz. İsrail, tarihin en kanlı saldırılarından birini gerçekleştiriyor. Ölenlerin yarısı çocuklar.

Buradan İsrail'e sesleniyorum. toplantı yapıyorlar, tüm Batı bir araya geldi, Hamas'ı terör örgütü olarak görüyor Batı. Ey İsrail, sen bir örgüt olabilirsin, çünkü bu Batı'nın sana borcu çok ama Türkiye'nin sana borcu yok. Hamas bir terör örgütü değil, vatandaşlarını koruma mücadelesi veren mücahitler grubudur.

Ben hayatımda bu Netanyahu denen adamın elini sıktım, nerde kendi evimizde, Türk Evinde. İyi niyetimizi suistimal etti, İsrail'e gitme projemiz vardı iptal, gitmeyeceğiz.

Ey İsrail bu kafayla bir yere gidemezsin, ister Amerika'yı al ister Batı'yı. Amerika, dünyada adaletle hükmedilmesini istemediği için o da kaybedecek.

Bugün sırtını dayayarak efelendiği güçler yarın gittiğinde İsrail halkının güven, merhamet arayacağı ilk yer 500 yıl önceki gibi Türkiye olacaktır.

Akıl ve vicdan sahibi diğer tüm ülkeleri, İsrail devletinin aklıselime dönmesi için Netanyahu hükümetine baskı kurmaya davet ediyorum.

Kuruluş amacı Kudüs’ün mahremiyetini, Filistin davasını savunmak olan İslam İşbirliği Teşkilatından hiç değilse bu defa, misyonuna yakışır etkinlik bekliyoruz.

İnsani, siyasi, askeri varlığımızla Filistin tarafının garantörlerinden biri olmaya hazırız. İrade sahibi ülkeleri teklifimizi değerlendirmeye davet ediyoruz.

Bölgede etkili tüm aktörlerin yer alacağı bir 'Uluslararası Filistin-İsrail Barış Konferansı' düzenlenmesini öneriyoruz./sputnik



Yeni yorum ekle