Abbas: Yaşananların Sorumlusu İsrail ve Onun Saldırılarını Destekleyenlerdir

Çar, 25/10/2023 - 07:30

Abbas, işgal altındaki Ramallah'ta, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile bir araya geldi.

Welayet News  - Filistin televizyonu, Abbas-Macron görüşmesinin ardından yapılan açıklamaları yayınladı.

Abbas, sözlerini şöyle sürdürdü: Bugün yaşanan olayların sorumluluğunu İsrail taşıyor ve İsrail işgal yönetiminin saldırgan uygulamalarını derinleştirmeye teşvik eden dünya ülkeleri de bu sorumluluğu paylaşıyor.

Barıştan uzaklaşıp askeri ve güvenlik çözümlerini tercih eden, iki devletli çözümü baltalamaya çalışan İsrail işgal yönetiminin yıkıcı politika ve uygulamalarının devam edeceği konusunda defalarca uyardık. Bugüne bizi sürükleyen güvenlikçi ve askeri çözümlerin artmasını kesinlikle kabul etmiyoruz. Bu durum, bölgede, bölgesel ya da bir dünya savaşına götürebilir.

Tam bir ateşkesi, güvenlik koridorunun açılmasını, su, elektrik, yakıt ve diğer ihtiyaçların sağlanmasını talep ediyoruz. İster Gazze ister Batı Şeria olsun, Filistinlilerin topraklarından ve evlerinden alınarak Filistin dışına göç ettirilmelerine karşıyız.

Gazze Şeridi, işgal edilmiş toprakların bir parçasıdır. Gazze'ye ilişkin kısmi ya da güvenlik içerikli herhangi bir çözümü reddediyoruz. Kapsamlı siyasi çözüme bağlıyız.

Macron ise bu görüşmede, çocuk katili Siyonist İsrail’in hiçbir cinayeti kınamazken olaylardan Filistin halkını ve Hamas’ı sorumlu tuttu.



Yeni yorum ekle