Hamas'ın Serbest Bıraktığı Rehine Konuştu; İsrail Yayınladığına Pişman Oldu

Çar, 25/10/2023 - 07:15

Hamas tarafından serbest bırakılan iki esirden biri olan Yocheved Lifschitz bugün düzenlediği basın toplantısında dikkat çeken açıklamalarda bulundu. İsrail basını açıklamadan sonra 'keşke izin verilmeseydi' dedi

Welayet News  - Hamas'ın 23 Ekim Pazartesi akşamı serbest bıraktığı iki esirden biri 85 yaşındaki Yocheved Lifschitz, Tel Aviv'de tedavi altına alındığı hastanede düzenlenen basın toplantısında konuştu. Lifschitz, "Bize iyi davrandılar. Kendilerinin Kur'an'a inanan ve bize zarar vermeyecek kişiler olduklarını söylediler" dedi.

Lifshitz, şunları söyledi: "Önce 25 kişinin toplandığı büyük bir salona vardık ve birkaç saat sonra insanları ayırıp ayrı bir odaya koydular. Bize bağlı bir doktor vardı ve birkaç günde bir neler olup bittiğini görmeye geliyordu. Doktor mutlaka ilaç getiriyordu. Toplamda beş kişiydik ve her birimizin başında bir koruma vardı. Davranışları iyiydi, bizimle tüm ayrıntılarıyla ilgilendiler."

Kassam Tugaylarının 7 Ekim sabahı İsrail'in Gazze sınırındaki güvenlik bariyerini aşarak İsrail yerleşimlerine girdiği anları hatırlatan Lifshitz, "Bir sürü insan bariyere geldi; 2 milyar şekel (yaklaşık 500 milyon dolar) maliyeti olan bu bariyerin zerre kadar bile faydası olmadı." dedi.

Lifschitz, esir tutulduğu sürede yaşadıklarını anlattı: "Onlar, Kuran'a inandıklarını, bu sebeple bana zarar vermeyeceklerini söylediler.

Her birimizi izleyen bir muhafız vardı. Tüm ihtiyaçlarla ilgilendiler. Her türlü şeyden bahsettiler, çok arkadaş canlısıydılar. Tutulduğumuz yerde nöbetçiler, bir sağlık görevlisi ve bir doktor da vardı. Kullandığımız ilaçları verdiler.

Tünellerdeki kendi koşullarının aynısını bize de sağladılar. Bize pide, sert peynir, az yağlı krem peynir ve salatalık verdiler, bütün gün yiyeceğimiz bunlardı. Onlar da bizimle aynı şeyleri yediler. Her detaya dikkat ettiler ve kadın hijyeni konusunda bilgi sahibi kadınlar da buna dahildi.

Dün gece serbest bırakılırken Hamas görevlilerinin elini sıktığı görülen İsrailli kadın, bunu neden yaptığına ilişkin soruyu, "Bize çok iyi davrandılar, tüm ihtiyaçlarımızı karşıladılar." şeklinde yanıtladı.

Lifshitz'in açıklamaları ise İsrail'de büyük yankı uyandırdı. İsrail yayın organı Kann News açıkça, "Yocheved Lifshitz'in canlı yayında açıklama yapmasına izin verilmesi bir hataydı." ifadesini kullandı.



Yeni yorum ekle