“ABD Savaşı Büyütmek İstemediğini İddia Ediyor Ama Sivilleri Katletmek İçin Silah Gönderiyor"

Sa, 24/10/2023 - 08:05

İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan, ABD'nin İran'a iki defa mesaj gönderdiğini belirterek, "İlkinde 'biz savaşı genişletmek istemiyoruz' dediler. İkincisinde bizden itidalli olmamızı istediler" dedi.

Welayet News  - İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan, başkent Tahran'da gerçekleştirilen 3+3 formatındaki "Güney Kafkasya'da Kalıcı Barış ve İstikrarın Tesisine Yönelik Bölgesel İşbirliği Platformu"nun ardından düzenlediği basın toplantısında, platformu ve gündemi değerlendirdi.

Emir Abdullahiyan şunları söyledi: ‘İran, dini, ulusal ve insani değerler çerçevesinde Siyonist rejimin işgali karşısında Filistin direnişini desteklediğini açık bir şekilde ilan etti ve bu bir sır değidlir. Filistin direnişini işgalci Siyonist rejim karşısında siyasi, uluslararası ve medya gücü ile desteklemeye devam edeceğiz.

Siyonist İsrail işgalcidir ve uluslararası hukuka göre, toprakları işgal edilenler silahlanabilir ve kendilerini savunmak için silah kullanabilirler. Bazı Batılı ülkeler özellikle ABD'nin kontrolünde İsrail işgalini tamamen görmezden gelmeye çalışıyorlar. Hamas ve Filistin direnişini kınama peşindeler.

Tahran'da yapılan toplantıda özellikle Türkiye ve Rusya dışişleri bakanlarının Gazze'ye yönelik saldırıların durdurulması, insani yardımların ulaştırılması ve sivillerin hedef alınmaması konularında güçlü ve net duruşları vardı.

ABD ve Batılı devletler, İsrail karşısında yeni bir cephe açılmaması için şimdiye kadar Hizbullah'a onlarca mesaj gönderdi.

ABD, İran'a da iki defa mesaj gönderdi. İlkinde 'biz savaşı genişletmek istemiyoruz' dediler. İkincisinde İran'dan itidalli olmasını istediler. ABD savaşı genişletmek veya büyütmek istemediğini iddia ediyor ancak diğer yandan iki hafta önce gönderdiği silahlar ile, Filistinli sivillere, çocuklara ve kadınlara yönelik Gazze'deki saldırıları destekliğini ispat etti. Buradan (ABD Başkanı Joe) Biden'a da sesleniyorum: Riyakarlığı sonlandır. Seçim dönemi kampanyasında dünya için savunduğunuz insan hakları bu muydu?"



Yeni yorum ekle