İmam Hamanei: ABD ile müzakere sorunları çözmeyecek

Ct, 21/07/2018 - 13:08

İslam Devrimi Lideri İmam Hamanei Dışişleri Bakanlığı çalışanları, diplomatları ve İran'ın yabancı ülkelerdeki temsilciliklerinin başkanlarını kabul etti.

Welayet News  - İslam Devrimi Lideri İmam Hamanei bugün sabah saatlerinde Dışişleri Bakanlığı çalışanları, diplomatları ve İran'ın yabancı ülkelerdeki temsilciliklerinin başkanlarını kabul etti.

Diplomasi sisteminin İran tarafından uygulanan Dış politkaların önemli bir kısmı ve aslında İslami düzenin dış görünüşü olduğunu kaydeden Devrim Lideri, “Dışişleri Bakanlığı ve büyükelçilerimiz derinden İslam ile Devrim ilkelerine bağlı olup davranışlarıyla sözlerinde bunu yansıtmalılar” ifadelerinde bulundu.

İmam Hamanei Cumhurbaşkanı Ruhani’nin geçenlerde Avrupa ziyareti esnasında, “İran’ın petrolü ihrac edilmezse bölgedeki hiçbir ülkenin petrolü ihrac edilmeyecek” diye yaptığı konuşmalarını İslami düzenin resmi tutumu olarak değerlendirip Dışişleri Bakanlığı’nın böylesi politikaları takip etmekle yükümlü olduğunu belirtti.

İdeolojiyle diplomasinin yan yana yürütülmesi gerektiğini vurgulayan Devrim Lideri Batılı politikacıların davranışlarına işaret ederek, şöyle dedi: ABD’liler yaptıkları konuşmalarda sürekli Amerikan değerlerden bahsediyor; bunlar ise onların ABD Bağımsızlık Bildirgesi’ne dayanmaktadır. Avrupalılar da sergiledikleri davranışlarla siyasi etkinliklerde ideolojik düşüncelerini yansıtmayı göz ardı etmiyor.

İslam Devrimi Lideri İmam Hamanei ülkedeki sorunların ABD ile müzakere yoluyla çözüleceğine dair ortaya atılan bazı görüşleri açık bir hata olarak değerlendirip şu ifadelerde bulundu: ABD temelden İslami düzene karşıdır, ayrıca Afrika, Asya ve Latin Amerika’da yer alan birçok ülke de Amerika ile aralarında ilişiki bulunmasına rağmen büyük sorunlarla yüz yüzedir.

İmam Hamanei ABD’nin İran’a karşı beslediği düşmanlığın derinliğini açığa çıkarmak için, “Amerikalılar Devrim öncesinde sahip oldukları konumu yeniden canlandırmak istiyorlar ve bundan ötesiyle de memnun olmayacaklar” şeklinde konuştu.

Yetkililerin ABD’nin güvenilir olmadığına ilişkin art arda dile getirdiği ifadelere de değinen Devrim Lideri sözlerini şöyle sürdürdü: Ben daha eskilerden Amerikanların laflarıyla imzalarına dayanmamak gerektiğini hatırlatıyordum nitekim ki ABD ile müzakerenin hiçbir faydası olmadığını gördük.



Yeni yorum ekle