İsrail ordu radyosu: ABD güçleri gelene dek Gazze'ye kara harekatı ertelenecek

Pt, 23/10/2023 - 16:35

İsrail ordu radyosundan yayınlanan haberde, Gazze Şeridi'ne yönelik kara harekatının erteleneceği belirtildi. Haberde, ABD güçleri gönderilene kadar beklenmesi konusunda mutabık kalındığı aktarıldı.

Welayet News  - İsrail ordu radyosu, Tel Aviv'in bölgeye takviye ABD kuvvetleri gelene kadar Gazze Şeridi'ne yönelik "kara savaşını ertelemeye" karar verdiğini bildirdi. İsrail ordu radyosundan yayımlanan haberde, "ABD, İran'ın bölgedeki güçlerine yönelik saldırılarının artması endişesiyle kara manevrasına hazırlık olarak Orta Doğu'ya takviye Amerikan kuvvetleri göndermeyi planladığını İsrail'e bildirdi" ifadesi kullanıldı.

AA'nın aktardığına göre haberde, tahminlere göre takviye ABD güçleri gönderilene kadar beklenmesi ve kara harekatının ertelenmesi konusunda mutabık kalındığı kaydedildi. İsrailli yetkililerin, operasyonun ertelenmesinin tek nedeninin bu olmadığını belirttikleri aktarılırken, askeri güçlerin operasyonel hazırlığının artırılması, Hamas'ın elindeki rehineler meselesine çözüm bulunması ve ek serbest bırakma anlaşmalarının uygulanma olasılığı gibi başka nedenlerin de olduğuna işaret edildi.

'Sınırlı baskınlar' başladı

Öte yandan İsrail ordusu, kara birliklerinin gece boyunca Gazze Şeridi'ne dönük  "sınırlı baskınlar" düzenlediğini bildirdi.

Reuters'ın aktardığına göre, ordu sözcüsü, bölgeye hava saldırılarının da devam ettiğini söyledi. Sözcü Daniel Hagari, aynı zamanda, Lübnan'ın güneyine dönük saldırılar gerçekleştirildiğini belirtti.

Blinken 'hazırız' demişti

İsrail Savunma Bakanı Yoav Galant ise dün yaptığı açıklamada, "Gazze'ye yönelik kara harekatının aylarca sürebileceğini" belirtmişti. ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, dün NBS televizyon kanalında katıldığı programda, ABD'nin, İsrail ile Filistin arasındaki çatışmaların tırmanması halinde Orta Doğu'daki Amerikan güçlerini ve personellerini korumaya hazır olduklarını bildirmişti. Blinken, ABD'nin İsrail-Filistin çatışmasının, "İran'ın müdahalesiyle tırmanmasını beklediğini" belirterek, Biden yönetiminin, bölgedeki ABD personeli ya da silahlı kuvvetlerinin "herhangi bir düşmanca eylemin hedefi olması halinde karşılık vermeye hazır olduğunu" vurgulamıştı./Sol



Yeni yorum ekle