Siyonist Rejimin Katliamında 17. Gün: Gece Boyu En Az 25 Katliam Gerçekleştirdi, en az 400 şehid

Pt, 23/10/2023 - 08:16

7 Ekim'den bu yana İsrail saldırıları sonucu hayatını kaybeden Filistinli sayısı 4 bin 700'e yükseldi.

Welayet News  - Çocuk katili Siyonist rejim ordusu dün gece boyunca Gazze'nin çeşitli bölgelerine şimdiye kadarki en büyük saldırılarından birini gerçekleştirdi. Nerdeyse saniyede bir bombanın atıldığı şehirde yüzlerce Filistinli şehit oldu ve yaralandı.

Bombardıman sonucu yıkılan evlerin enkazından henüz çıkartılamamış çok sayıda kişinin sivil savunma ekipleri tarafından oldukça kısıtlı imkanlarla kurtarılması için çalışma yürütülüyor.

Filistin resmi haber ajansı WAFA'nın kentteki tıp kaynaklarından aktardığı bilgilere göre, şehit olanları  yüzde 70'ini çocuklar, kadınlar ve yaşlılar oluşturuyor.

Siyonist rejim İsrail savaş uçakları ve topçu atışlarıyla eşzamanlı kentin çeşitli bölgelerindeki yerleşim yerlerine düzenlenen bombardımanlarda, en az 25 katliam gerçekleştirdi.

Kentin birçok bölgesine, havadan ve karadan yürütülen saldırılar sonucu bir günde 400'den fazla Filistinli şehit oldu.

Yıkılan binaların enkazında, durumu henüz bilinmeyen çok sayıda insan bulunduğu kaydediliyor.

WAFA'nın Sağlık Bakanlığı'ndan aktardığı bilgiye göre, işgal güçleri, Gazze Şeridi'ndeki bazı mahalleleri haritadan tamamen sildi; enkaz haline getirdiği bölgelerde, "bazı ailelerin tüm fertlerine yaşamıyor kaydı düşülmesine" neden oldu.



Yeni yorum ekle