Meşal: Gazze'deki Savaş ABD'nin Yönettiği Küresel Bir Savaştır

Pt, 23/10/2023 - 06:49

Hamas’ın yurt dışı sorumlusu Halid Meşal, Gazze halkının, 16 yıldır devam eden abluka ve birbiri ardına gelen savaşlara rağmen dev bir direniş gücüne sahip olduğunu vurguladı.

Welayet News  - Halid Meşal şunları söyledi: ‘Gazze, Mescid-i Aksa'nın kutsiyetinin çiğnendiğini, zamansal ve mekansal olarak bölündüğünü (günün belli saatlerinin ve mescitteki bazı alanların Yahudilere tahsis edilmesi), yıkılıp yerine "Heykel Dağı" (Tapınak Dağı) inşa edilmesi tehlikesiyle karşı karşıya kaldığını gördüğünde sorumluluk aldı. Uzakta ve abluka altında olması onu caydıramadı.

Filistin direnişi kutsal mekânların geri alınması ve kurtuluşu için büyük bir adım attı ve bu savaş Mescid i Aksa'ya destek için başladı. Ancak bugün, Siyonist rejim, okulları, camileri, hastaneleri ve evleri yıkarak bunu bir intikama dönüştürdü ve bugün ABD'nin sadece desteklemekle kalmayıp yönettiği küresel bir savaşa dönüştü.

ABD ve Batılı ülkeler, İsrail'in Gazze'ye saldırılarına yeşil ışık yakmaktadır. Gazze'de yakıp yıkma taktiği uygulanmaktadır ve bunun amacı, direnişi, Hamas'ı ve ona verilen halk desteğini yok etmektir.

Gazze'ye insani yardım sağlanmalı, direniş güçlerine silah desteği verilmelidir. Her gün sokağa inilerek saldırıların protesto edilmesi ve ayrıca medyada Filistin meselesi gündeme getirilmelidir.’



Yeni yorum ekle