Siyonist Rejimin Katliamında 14.Gün: 3 Bin 785 Kişi Şehit Oldu

Cu, 20/10/2023 - 07:48

Filistin Sağlık Bakanlığı veriler göre, Siyonist İsrail'in saldırılarında Gazze'de 3 bin 785 kişi şehit oldu 12 binden fazla kişi de yaralandı.

Welayet News  - Saldırılarda hayatını kaybeden çocuk sayısıysa 1524'e ulaştı.

İşgalci Siyonist rejim ordusu devam eden saldırılarının devamında, Gazze Şeridi'nde sivillerin bulunduğu 6 eve hava saldırısı düzenledi.

Gazze'deki İçişleri Bakanlığının Telegram hesabından yapılan açıklamada, Siyonist İsrail savaş uçaklarının Gazze Şeridi'nin güneyindeki Han Yunus kentinde sivillerin yaşadığı 6 evi hedef aldığı belirtildi.

Filistin haber ajansı WAFA'dan geçen haberde "Han Yunus kentinde sivillerin yaşadığı 6 evin bombalanması sonucu çoğu çocuk ve kadın en az 21 kişi şehit olduğu, 79 kişi de yaralandı." bilgisine yer verildi.

Siyonist rejim ordusunun dün gece sivillerin sığındığı bir cami, okul ve kiliseye düzenlediği saldırıda da çok sayıda kişi şehit olmuş ve yaralanmıştı.

Öte yandan Çocuk katili Siyonist İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ve Savunma Bakanı Yoav Gallant, Siyonist rejim ordusunun Gazze Şeridi'ne yönelik kara operasyonunun yakın olduğu mesajını verdi.

Netanyahu, Gazze sınırı yakınlarında bulunan askerlerle bir araya geldi. Askerlerle görüntüsünü X hesabından paylaşan Netanyahu, mesajına "Hazırız" ifadesini ekledi.

Siyonist rejim Savunma Bakanı Gallant da Gazze sınırındaki birlikleri ziyaret etti, "Şu anda Gazze'yi uzaktan görüyorsunuz. Yakında içeriden de göreceksiniz" dedi. Gallant, Lübnan sınırında Hizbullah ile yaşanan gerilime de değinerek, "Hizbullah savaş başlatmak istiyorsa ilk önce Gazze şehrinin fotoğraflarına bakmalıdır" ifadelerini kullandı.



Yeni yorum ekle