“Gazze'deki Vahşi Saldırıların Devam Etmesi Bölgesel Savaşa Neden Olabilir”

Cu, 20/10/2023 - 07:39

Filistin İslami Direniş Hareketi Hamas’ın Siyasi Ofisi Başkanı İsmail Haniye, yayımladığı video kaydında, Gazze, Batı Şeria ve Lübnan cephesinde Siyonist İsrail'le yaşanan çatışmalar ile siyasi gelişmeleri değerlendirdi.

Welayet News  - ABD ile bazı Avrupa ülkelerinin, manevi destek için İsrail'e ziyaretlerde bulunduğunu anımsatan Haniye, Washington yönetiminin tüm bu çabalarına rağmen, Gazze'ye saldırılar konusunda İsrail'e bölgesel ve uluslararası destek sağlama ve Araplara, tehciri kabul ettirmede başarılı olamadığını belirtti.

Tüm baskılara rağmen Arap ve İslam ülkelerinin Filistinlilerin tehcir edilmesi konusundaki tavrının çok net olduğunu kaydeden Haniye, Körfez İşbirliği Konseyi (KİK), İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) ve Arap Birliğinin toplantılarında da bunun vurgulandığını ifade etti.

Hamas lideri, "Gazze'ye yönelik bu vahşi saldırıların, yıkımın ve kan dökmenin devam etmesi durumunda, bunun, bölgesel bir savaşa dönüşebileceği uyarısı yaptıklarını" kaydetti.

Heniyye son olarak, Filistin halkı ile Arap ve İslam dünyasını cuma günü "Gazze'ye saldırılar dursun, tehcir ve alternatif vatana hayır" sloganıyla sokağa inmeye çağırdı.



Yeni yorum ekle