Siyonist Rejim Gazze'de Sivillerin Sığındığı Bir Okulu Bombaladı

Per, 19/10/2023 - 07:15

Filistin resmi haber ajansı WAFA'nın haberine göre, Çocuk katili Siyonist İsrail, Gazze'nin güney kesimindeki Han Yunus Mülteci Kampı'nda UNRWA'ya ait okullardan birini vurdu.

Welayet News  - Evlerini terk etmek zorunda kalanların sığındığı UNRWA okuluna yönelik saldırıda ölenler ve yaralananlar oldu.

Yine Siyonist İsrail savaş uçakları, Han Yunus'taki Havuz bölgesinde evlerini terk edenlerin sığındığı Ahmed Abdulaziz Okulu yakınındaki bir evi de hedef aldığı ve aralarında 7'si çocuk olmak üzere en az 9 kişinin şehit olduğu açıklandı. Ağır bombardıman sonucu yıkılan evin enkazında henüz insanların bulunduğu ifade edildi.

Öte yandan Gazze'deki Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el-Kudra, bakanlığın resmi Facebook sayfasında yaptığı paylaşımda, Han Yunus ve Mısır sınırına yakın Rafah bölgesine yönelik düzenlenen Siyonist İsrail hava saldırılarında, çoğunluğu çocuk ve kadınlardan oluşan ölenlerin olduğunu kaydetti. Rafah'taki saldırının düzenlendiği bölgedeki görgü tanıklarının aktardığına göre, Siyonist rejim savaş uçaklarının hedef aldığı iki evde 20 kişi şehit oldu.

Öte yandan, Siyonist rejim savaş uçaklarının Gazze'nin Cibalya bölgesin vurduğu evde 13 Filistinlinin şehit olduğu ve çoğunluğu çocuk ve kadınlardan oluşan 15 kişinin de yaralandığı belirtildi. Ayrıca, kentin güneybatısında Tel el-Heva Mahallesi'ndeki sivillerin ikamet ettiği binalara düzenlenen İsrail saldırıları nedeniyle ölen ve yaralananların enkazdan çıkarılmaya çalışıldığı vurgulandı.



Yeni yorum ekle