ABD’den Çocuk Katili İsrail’in Hastane Saldırısına Destek

Çar, 18/10/2023 - 08:50

Siyonist İsrail'in Gazze'de hastaneye yönelik saldırısına ilişkin soruyu yanıtlayan Pentagon Sözcüsü Yardımcısı Sabrina Sİngh, Hamas'ın komuta merkezlerini hastane gibi binaların içine kurduğunu öne sürerek saldırıyı savundu.

Welayet News  - Singh, Hamas'ın komuta merkezlerini hastane gibi binaların içine kurduğunu belirtirken, bunun üzerine gazetecilerin "Bunu gösteren bir deliliniz var mı" şeklindeki ısrarlı sorularına da "Elimde böyle bir veri yok" cevabını verdi.

Singh, ABD’nin Siyonist İsrail’e verdiği askeri yardımlara hiçbir ön şart koşmadığına işaret ederek, “Kesinlikle İsrail'e, Gazze'deki Hamas'ı etkisiz hale getirmesi ve etkili bir şekilde geri püskürtmesi için ihtiyaç duyduğu güvenlik sistemlerini veriyoruz. Bu, masum sivillerin öldürülmesi anlamına gelmiyor” diye konuştu.

Pentagon, Siyonist İsrail'e verdiğin desteğin süreceği mesajını da verdi.

ABD’deki 2 bin askeri, yüksek hazırlık durumuna geçirdi, Doğu Akdeniz'deki uçak gemisi USS Gerald Ford ve taarruz grubunun görev süresini uzattı.

Diğer uçak gemisi USS Dwigth Eisenhower ise Atlas Okyanusu'ndan Akdeniz'e doğru yola çıktı.İsrail’e tam desteklerini yineleyen Singh, en az 500 sivilin öldüğü kaydedilen hastane saldırısıyla ilgili sorulara, konuya ilişkin fazla bilgisi olmadığını belirterek cevap verdi.



Yeni yorum ekle