Kılıçdaroğlu: 20 Milyon Dolara Davamızı Sattılar

Sa, 17/10/2023 - 16:08

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu yaptığı konuşmada Filistin- İsrail savaşına değinerek AKP’nin Mavi Marmara olayı sonrası 20 milyon dolara davayı sattığını ileri sürdü.

Welayet News  - Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısında partililere hitap ederken gündeminde Filistin-İsrail arasında çıkan çatışmalar vardı.  CHP’nin grup toplantısında konuşan Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu AKP’ye Cumhurbaşkanı Erdoğan’ a “Mavi Marmara’da haklı davamızı 20 milyon dolara sattılar” sözleriyle yüklendi.

Kılıçdaroğlu konuşmasının devamında konuyla ilgili şunları söyledi:

Yakınımızda İsrail Filistin çatışması var dünyanın gözleri orada. Çocukların yaşlıların kadınların öldürülmesini hiç kimse kabul edemez. Sağduyuya davet etmek bizim de görevimizdir. İsrail'i eleştiren İsrailli aydını yürekten kutluyorum. Biz Filistin halkının kendi topraklarına kavuşmasını istiyoruz. Filistin Halkına yönelik İnsanlık dışı ablukanın kaldırılmasını istiyoruz. Mescidi Aksa başta olmak üzere bütün kutsal mekanlara saygı duyulmasını istiyoruz. Akan kanların durmasını istiyoruz. Biz CHP olarak Ortadoğu'ya barışın gelmesi için Ortadoğu Barış ve İşbirliği Teşkilatı'nın kurularak Türkiye'nin bu bölgeye barış getirmesini istiyoruz. Bu politika bizim politikamız ama hükümetin de bunu uygulaması gerekiyor.



Yeni yorum ekle