Kolombiya'dan onurlu tavır: İsrail Büyükelçisi'nin ülkeyi terk etmesi istendi

Sa, 17/10/2023 - 11:48

Kolombiya Dışişleri Bakanı Alvaro Leyva, İsrail'in Bogota Büyükelçisi Gali Dagan'ın Cumhurbaşkanı Gustavo Petro'ya "saygısızlık" yaptığını belirterek, ülkeyi terk etmesi çağrısında bulundu.

Welayet News  - Kolombiya Dışişleri Bakanı Alvaro Leyva, İsrail'in Bogota Büyükelçisi Gali Dagan'ın Cumhurbaşkanı Gustavo Petro'ya "saygısızlık" yaptığını belirterek, ülkeyi terk etmesi çağrısında bulundu.

Kolombiya Dışişleri Bakanı Leyva, Cumhurbaşkanı Petro'nun Filistin açıklamalarına tepki gösteren İsrail'in Bogota Büyükelçisi Gali Dagan'a ülkeyi terk etme çağrısı yaptı.

X ' Twitter) üzerinden paylaşım yapan Leyva, İsrail büyükelçisinin cumhurbaşkanına "kabalık" yaptığını belirtti ve özür dileyerek ülkeden gitmesi gerektiğini söyledi.

Leyva, "İsrail'in Kolombiya'daki büyükelçisinin Cumhurbaşkanı Gustavo Petro'ya yönelik ahmakça kibrini evrensel diplomasi, tarihi bir kilometre taşı olarak kaydedecektir. Utanç verici bir şey, en azıdan özür dileyin ve gidin." ifadesini kullandı.

Petro'nun Filistin konusundaki tutumuna destek veren Leyva, "Kolombiya Cumhurbaşkanına saygı duyun. O ülkesi ve dünya için 'Tam Barış Doktrini'nin yazarıdır ve tarihsel bir vizyona dayanarak İsrail ve Filistin için kesin çözüm talep ediyor. Entelektüellik, küstahlık ya da pislikle örtülmez. Onlar yanıldılar." değerlendirmesini yaptı.

İsrail'in Bogota Büyükelçisi Dagan, Aksa Tufanı Operasyonu ile başlayan süreçte Petro'nun paylaşımlarına kendi sosyal medya hesabından alıntı yaparak karşılık veriyor.

Filistin'e destek vermişti

Kolombiya Cumhurbaşkanı Gustavo Petro 9 Ekim'de X'ten (Twitter) İsrail saldırılarında can veren Filistinli çocukların resimlerini paylaşarak "Filistinli çocukların huzur içinde uyumasının tek yolu, İsrailli çocukların huzur içinde uyumasıdır. İsrailli çocukların huzur içinde uyumasının tek yolu, Filistinli çocukların huzur içinde uyumasıdır." diye yazmıştı.

Petro'nun açıklaması sonrası Tel Aviv, İsrail'deki Kolombiya Büyükelçisi'ni Dışişleri Bakanlığı'na çağırmış ve Kolombiya'ya askeri malzeme ihracatını durdurmuştu. Petro ise İsrail ile dış ilişkileri askıya alma kararı aldıklarını duyurmuştu.



Yeni yorum ekle