Pakistan: Filistin'de Soykırım Yapılıyor

Pt, 16/10/2023 - 08:59

Pakistan geçici hükümet Dışişleri Bakanı Celil Abbas Gilani, Siyonist İsrail'in Gazze'ye yönelik hava saldırılarını ve bölgeyi kuşatmasını işaret ederek, "Bu durum soykırım ile eş değer tutulabilecek bir durum. Aslında bu, İsrail tarafından Filistin'in zavallı halkına karşı yürütülen bir soykırımdır" dedi.

Welayet News  - Başkent İslamabad'daki Dışişleri Bakanlığı binasında basın toplantısı düzenleyen Gilani, AA muhabirinin Pakistan'ın Siyonist İsrail ile ilgili politikasında değişiklik olup olmadığına yönelik sorusuna verdiği cevapta, "Pakistan'ın İsrail ile ilgili pozisyonunda kesinlikle değişiklik yok. Filistin halkına kendi kaderini tayin hakkı verilene kadar İslamabad bu pozisyonunu sürdürecek" ifadelerini kullandı.

Gilani, Siyonist Rejimin Gazze'ye yönelik hava saldırılarını ve bölgeyi kuşatmasını işaret ederek, "Bu durum soykırım ile eş değer tutulabilecek bir durum. Aslında bu, İsrail tarafından Filistin'in zavallı halkına karşı yürütülen bir soykırımdır" dedi.

Siyonist rejimin saldırganlık yaptığını dile getiren Gilani, Tel Aviv'in sivil nüfusa hava saldırıları düzenlediğini ve çok sayıda masum kadın, erkek ve çocuğun hayatını kaybettiğini belirtti.

Gilani, Filistin'in, Pakistan için çok önemli bir mesele olduğunu dile getirerek, Gazze halkının gıda, su ve sağlık tesislerine ulaşamadığını vurguladı.

Siyonist rejimin Filistin halkının kendi kaderini tayin hakkını tanıyan Birleşmiş Milletler (BM) kararlarına saygı duyması gerektiğini dile getiren Gilani, mevcut durumun İsrail'in Filistin topraklarını 70 yılı aşkın süredir işgal etmesinin bir sonucu olduğunu ifade etti.

Gilani, Pakistan'ın 1967 sınırları öncesi, başkenti Kudüs olan bir Filistin devletinin tanınmasını savunduğunu belirterek, ülkesinin BM kurumları ve uluslararası örgütlerle Filistin halkına insani yardım sağlanması için temasta olduğunu kaydetti.



Yeni yorum ekle