Kolombiya, İsrail ile ilişkileri askıya aldı: Gazze'dek soykırımı desteklemiyoruz! Yaptıkları için af dileyecekler

Pt, 16/10/2023 - 08:49

Kolombiya Cumhurbaşkanı Gustavo Petro, Siyonist İsrail'in Kolombiya'ya güvenlik malzemeleri ihracatını durdurma kararının ardından "Siyonist rejimle dış ilişkileri askıya alma" kararı aldı.

Welayet News  - Petro, bu kararla ilgili olarak şu ifadelerde bulundu: ‘İsrail ile dış ilişkileri askıya almamız gerekiyorsa alırız. Soykırımı desteklemiyoruz. Kolombiya Cumhurbaşkanı'na hakaret edilmez. Latin Amerika'yı Kolombiya ile gerçek anlamda dayanışma göstermeye davet ediyorum. Büyük Chaco savaşında olduğu gibi son sözü tarihin birikimi söyleyecektir. Ne Yair Klein ne de Raifal Eithan, Kolombiya'daki barışın tarihinin ne olduğunu söyleyemeyecek. Kolombiya'daki katliamı ve soykırımı onlar başlattı. İsrail halkından Kolombiya'daki barışa, Filistin ve dünya barışına yardım etmelerini talep ediyorum.

Bolivar ve Narino'nun bize öğrettiği gibi Kolombiya egemen, bağımsız ve adil bir halktır. Bir gün İsrail ordusu ve hükümeti, adamlarının sebep olduğu soykırımı başlattıkları için bizden af dileyecek. Onlara sarılacağım ve onlar Auschwitz ve Gazze'deki kıyım için ağlayacaklar.’



Yeni yorum ekle