“Siyonist Rejimin Eylemeleri Nazileri Hatırlatıyor”

Pt, 16/10/2023 - 08:41

İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi ile Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron telefonda görüştü. Bu görüşmede, Gazze’deki durum ve yaşanan son gelişmeler ele alındı.

Welayet News  - İran Cumhurbaşkanı Reisi bu görüşmede şunları söyledi: ‘Gazze'deki kuşatmanın ve insanların öldürülmesinin durdurulmaması halinde durum daha karmaşık hale gelir.

70 yıldır Filistinlileri hedef alan Siyonist rejim bir kez daha tüm uluslararası anlaşmaları ihlal ederek kuşatma altında olan Gazze halkının suyunu, elektriğini ve yakıtını keserek en temel insani ihtiyaçların ulaşımını engelliyor. Sivilleri fosfor bombaları ile hedef alarak savaş suçu işliyor.

İsrail’in eylemleri Nazileri hatırlatıyor. Siyonist İsrail rejimi aldığı yenilgiyi telafi etmek adına savaş suçu işlemeye devam ediyor ve bu durum bölgedeki olayları büyütecektir. İsrail, acil bir şekilde Gazze’de sivil yerleşim alanlarına yönelik saldırıları durdurmalıdır. Gazze halkının yerinden edilmesi ve göçe zorlanması uluslararası hukuka aykırıdır. Filistinli direniş grupları ve tüm dünya bu cinayetler karşısında duracaktır.’

İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi aynı zamanda Filistin için yürüttüğü yoğun diplomasi kapsamında Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman, Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad, Irak Başbakanı Muhammed Şyia es-Sudani, Katar Emiri Şeyh Tamim bin Hamad Al-i Sani ve Umman Sultanı Heysem bin Tarık ile telefonla görüştü.



Yeni yorum ekle