Nasrullah:Tüm Senaryolar Eksiksiz Olarak Hazırlandı

Pa, 15/10/2023 - 09:34

Lübnan Hizbullahı Genel Sekreteri, İran Dışişleri Bakanı ile yaptığı görüşmede; Filistin'deki gelişmelere değinirken, bugün direnişin durumunun mükemmel olduğunu ve tüm senaryoların eksiksiz olarak hazırlandığını söyledi.

Welayet News  - İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan, Lübnan ziyareti sırasında Hizbullah Genel Sekreteri Seyyid Hasan Nasrullah ile görüştü.

Bu toplantıda, Filistin direniş gruplarının Aksa Tufanı operasyonu ve Siyonist rejimin Gazze'yi sürekli işgal etmesi sonrasında Filistin'de yaşanan gelişmeler başta olmak üzere bölgedeki güncel gelişmeler ve gaspçı ve saldırgan Siyonist rejimin sivillere yönelik savaş ve insanlık karşıtı suçları, ayrıca bu rejimin Mescid-i Aksa ve Batı Şeria'ya yönelik saldırgan eylemleri ve Filistin direniş gruplarının Siyonist rejimin işgaline karşı tam hazırlıklı olduğu da ele alınarak analiz edildi.

Bu toplantıda İran Dışişleri Bakanı, İran İslam Cumhuriyeti'nin çalışmaları ve diplomatik hareketleri ile farklı ülke ve uluslararası kuruluşlarla yapılan istişareler ve Siyonist rejimin savaş suçlarının bir an önce durdurulması amacıyla İslam İşbirliği Teşkilatı dışişleri bakanlarının acil toplantısının yapılması hakkında ve acımasız insan ablukasının kaldırılması ve Gazze Şeridi'ne ilaç, gıda, yakıt ve içme suyunun da aralarında bulunduğu uluslararası insani yardımın gönderilmesine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Toplantıda taraflar, ABD ve bazı Batılı ülkelerin Siyonist rejimin Gazze'yi işgaline ve masum Filistinlilerin öldürülmesine tek taraflı desteğini kınadı ve Filistin direnişine dünyanın her yerindeki yaygın desteği kutladı ve Siyonist rejimin suçlarını durdurmak için İslam milletleri ve devletleri ile dünyadaki özgürlük arayanların birlik ve beraberliğinin gerekliliğini ve acil ve eşgüdümlü eyleme geçmenin gerekliliğini vurguladılar.

Seyyid Hasan Nasrullah, bugün direnişin durumunun mükemmel olduğunu ve tüm senaryoların eksiksiz olarak hazırlandığını söyledi.

Tags: 


Yeni yorum ekle