İran ve Suriye Dışişleri Bakanları görüştü: Direniş tüm olasılıklara hazır

Cu, 13/10/2023 - 23:31

İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan, Suriye’ye gerçekleştirdiği ziyaret kapsamında Suriyeli yetkililerle görüşmesi sonrası Suriye Dışişleri Bakanı Faysal Mikdat ile ortak basın toplantısı gerçekleştirdi.

Welayet News  - Emir Abdullahiyan, basın açıklamasında; Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad ile görüştüğünü açıkladı.

İran Dışişleri Bakanı, Suriyeli mevkidaşı ile Siyonist İsrail rejiminin ırkçı suçlarını görüştüklerini ifade etti.

Abdullahiyan, Güney Lübnan’daki hayatını kaybeden basın mensuplarının ailelerine başsağlığı dileyerek gerçek haberleri yansıttıkları için basın mensuplarına teşekkür etti.

İran Dışişleri Bakanı, direnişle yüzleşemeyen Siyonist rejimin sivilleri, kadınları ve çocukları öldürdüğünü söyledi.

Savaş çığırtkanlıkları yapanları uyaran Emir Abdullahiyan; Savaş çığırtkanlıkları yapanların cinayet siyasetinden vazgeçmelerini istiyoruz ve direnişin bu habis siyasetle mücadeleye hazır olduğunu bilmelidirler dedi.

İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan, Gazze’deki mazlum Filistin halkının acil desteğe ihtiyacının olduğunu ve Siyonist rejimin katliamı durdurması gerektiğini ifade etti.

Abdullahiyan; bu gün Beyrut’ta Hizbullah Genel Sekreteri Seyyid Hasan Nasrallah ve bazı direniş liderleri ile yaptığım görüşmede direnişin tüm olasılıklara hazır olduğu bilgisini aldığını söyledi.

Suriye Dışişleri Bakanı Faysal Mikdat da basın toplantısında yaptığı açıklamada; Dünyada Filistinliler kadar acıya dayanan millet bulamayız dedi.

Mikdat; Amerika ve Avrupa ülkeleri, Filistinlilerin Siyonistler tarafından öldürülmesine destek olmak için filolarını gönderiyorlar ve bu bir savaş suçudur ifadelerini kullandı.

Suriye Dışişleri Bakanı, Amerika ve Avrupa ülkeleri Filistin halkına ilaç ve sütün ulaşmasını engelliyor, Siyonist rejim tıpkı Nazilerin yaptığı gibi Gazze’de evleri ve hastaneleri vuruyor dedi.

Suriye Dışişleri Bakanı Faysal Mikdat konuşmasının sonunda; Filistinlilere ve onların haklarını savunma ve başkenti Kudüs olan bağımsız bir hükümet kurma yönündeki meşru haklarına kalıcı desteğimizi ilan ediyoruz dedi.



Yeni yorum ekle