İran'dan Siyonist Rejimi Destekleyen Ülkelere Yönelik Sert Eleştiri

Cu, 13/10/2023 - 23:28

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Nasir Kenani, Siyonist rejimin Filistin halkına, kadınlara ve çocuklara karşı işlediği suçları sosyal medya hesabında eleştirdi.

Welayet News  - İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Nasir Kenani, Siyonist rejimin Filistin halkına, kadınlara ve çocuklara karşı işlediği suçları sosyal medya hesabında eleştirerek şöyle dedi:

"Birleşmiş Milletler'in Filistin İnsan Hakları Raportörü, Gazze Şeridi'nde yaşayanların soykırım tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu vurguladı. Gazze Şeridi'nde çok sayıda insan eskisinden çok daha vahşi bir şekilde katledildi. Kuşatma altındaki bu bölge hâlâ İsrail'in ağır ve kapsamlı saldırıları altında. Gazzelilerin su, elektrik ve yiyeceklerinin kesilmesi, temel ihtiyaçlarına erişimlerinin engellenmesi insanlık suçudur."

Nasir Kenani, yaptığı açıklamada şöyle dedi: "Gazze'de yaşanan 'Soykırım' ve 'İnsanlık Suçu'nda kimin Siyonist rejimin yanında olduğunu dünya açıkça görüyor."

Nasir Kenani, "İnsan Hakları bayrağını sahte şekilde taşıyan, bu konuda slogan atan ülke ve hükümetlerin "insan hakları"yla ne alakası var?" dedi.

İran Dışişleri Bakanlığı sözcüsü, Batılı ülkelerin çocuk katili İsrail rejimine verdiği desteğe yanıt olarak şöyle dedi: "Gazze tamamen kuşatma altındayken ve tüm iletişim yolları, hatta su, elektrik, yakıt, ilaç ve gıda bile kesilmişken cani İsrail rejimine mali yardım, silah ve askeri lojistik destek sağlanması, Washington ve Londra'nın gaspçı Siyonist rejimin güvenliğine bağlılığının derinliğini gösteriyor. Ayrıca İsrail'in mazlum ve direnişçi Gazze halkına karşı işlediği savaş suçlarına karşı ABD ve İngiltere'nin hukuki ve uluslararası sorumluluğundan uzaktır."



Yeni yorum ekle