Venezuela: İsrail’in Saldırıları Uluslararası İnsani Hukukun İhlalidir

Cu, 13/10/2023 - 14:17

Venezuela Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Siyonist rejimin Suriye’ye düzenlediği saldırılar kınandı.

Welayet News  - Venezuela hükümetinin Siyonist İsrail'in Suriye'nin Şam ve Halep havaalanlarına düzenlediği füze saldırılarını bölgedeki durumu daha da kötüleştirdiği ifade edildi.

Venezuela Dışişleri Bakanlığı açıklamasında şunları kaydetti: ‘Venezuela Hükümeti, İsrail topraklarından fırlatılan ve Suriye'deki Şam ve Halep uluslararası havaalanlarını eş zamanlı olarak vurarak her iki havaalanındaki uçaklara ve pistlere ciddi zarar veren ve onları çalışamaz hale getiren roketler saldırısını şiddetle kınamaktadır.

Sivil hedeflere yönelik bu saldırı, İsrail'in Filistin halkına yönelik acımasız ve ölümcül askeri eylemlerinin ardından bölgedeki durumu daha da kötüleştiren ve uluslararası insancıl hukukun ihlali olarak nitelendirilebilecek bir eylemdir.’

Suriye resmi haber ajansı SANA'nın askeri bir kaynaktan naklettiği habere göre, Siyonist İsrail ordusu, dün yerel saatle 13.50'de Şam ve Halep uluslararası havalimanlarına hava saldırısı düzenledi.

Haberde, "Pistler zarar gördü. İki havalimanı da hizmet dışı kaldı." ifadesi yer aldı.

Siyonist rejim gazetelerinden Haaretz da işgal rejimi ordusunun, Halep ve başkent Şam'daki uluslararası havalimanlarını hedef aldığını açıkladı.

Ayrıca Siyonist İsrail'in kanal 12 televizyonu, Siyonist rejim ordusunu kaynak göstererek saldırıyı doğruladı.



Yeni yorum ekle