BM: Siyonist Rejimin Filistinlilerin Güneye Kaydırılması Kararının Çok Yıkıcı Sonuçları Olur

Cu, 13/10/2023 - 14:04

7 Ekim Cumartesi günü Hamas’ın askeri kanadı olan Kassam Tugayları tarafından İşgalci Siyonist İsrail Rejiminin işlediği cinayetlere ve provokatif eylemlere karşı Aksa Tufanı operasyonu başladı.

Welayet News  - Filistin Sağlık Bakanlığının açıklamasına göre Siyonist İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze'ye düzenlediği saldırılarda 248'i kadın ve 447'si çocuk 1417 kişi yaşamını yitirdi, 6 bin 200 kişi de yaralandı.

Öte yandan işgal güçleri Batı Şeria’da da 7 Ekim’den bu yana 31 Filistinliyi katletti.

Siyonist rejimin cinayetleri devam ederken, bu rejimin Kanal 14 televizyonunun internet sitesinde yer alan haberde, Siyonist rejim güvenlik güçlerinin Gazze Şeridi'ne karadan giriş için hazırlandığı ancak siyasi düzeyde onay beklediği belirtildi.

Tüm bu gelişmelerle birlikte, Siyonist rejim, BM'ye "Gazze'deki Filistinlileri 24 saat içinde güneye kaydırın" talebinde bulundu ancak, Birleşmiş Milletler, Siyonist İsrail ordusunun Gazze'deki sivillerden 1.1 milyonunun yerlerinden ayrılarak bölgenin güneyine geçmeleri kararının çok yıkıcı sonuçları olacağını ifade etti ve işgalci rejimden bu karardan vazgeçmesini istedi.



Yeni yorum ekle