"Uluslararası Toplumun Filistinlilere Karşı Uyguladığı Çifte Standart İfşa Edilmelidir"

Per, 12/10/2023 - 07:21

Arap Birliği dışişleri bakanları, Siyonist rejimin abluka altındaki Gazze Şeridi’ne yönelik saldırılarını ele almak için Mısır'ın başkenti Kahire’de olağanüstü toplantı düzenledi.

Welayet News  - Fas Dışişleri Bakanı Nasır Burita, toplantıda yaptığı konuşmada şunları söyledi: ‘Yüzlerce kişinin öldüğü, binlercesinin yaralandığı saldırılarda 170 binden fazla kişi evini terk etmek zorunda kaldı. Son günlerde bölgede yaşanan korkunç olaylar ve şiddet ve gerginlik, yaşananların benzeri görülmemiş bir durum olduğunu gösteriyor. Gazze, su, gıda ve yakıttan mahrum bırakıldı ve bu, trajik bir durumdur. Uluslararası insani hukuk kapsamında Filistinlilere koruma sağlanması çağrısı yaptı.

Ürdün Dışişleri Bakanı Eymen es-Safedi de Gazze'ye su, yakıt, gıda ve insani yardımların ulaşması için acil müdahale gerektiğini ifade etti.

Cezayir Dışişleri Bakanı Ahmed Attaf ise konuşmasında uluslararası camianın, dünya üzerindeki en adil mesele olan Filistin meselesine karşı uyguladığı çifte standardın ifşa edilmesi gerektiğini dile getirdi.

Attaf, Siyonist rejimin Filistin halkının çaresiz ve kendisine dayatılanlara teslim olduğunu düşünerek hata yaptığını vurguladı.



Yeni yorum ekle