Ayetullah Sistani’den Tüm Dünya Devletlerine Filistin Çağrısı

Çar, 11/10/2023 - 21:56

Ayetullah Seyyid Ali Sistani, Gazze savaşına işaretle dünya devletlerinden Siyonist rejimin vahşiliği ile mücadele edilmesini istedi.

Welayet News  - Ayetullah Seyyid Ali Sistani’nin ofisinden yapılan açıklamada; “İşgalci Siyonist İsrail rejimi ordusu, Gazze halkından intikam almak ve son çatışmalarda yaşadığı büyük kaybı telafi etmek istiyor.” denildi.

İşgalci Siyonist Rejimin saldırılarında 6 binden fazla Filistinlinin şehit ve yaralı olduğunu belirten Ayetullah Sistani; Gazze’de siviller için hiçbir güvenli mekanın kalmadığını söyledi.

Ayetullah Sistani açıklamasında; Siyonist İsrail, dünyanın gözünün önünde cinayetler işliyor fakat hiçbir caydırıcı girişimin olmadığı gibi hatta bazılarının kendini savunduğu bahanesiyle İsrail’i desteklediğini ifade etti.

Ayetullah Sistani devamında: Tüm dünya devletlerini, bu korkunç vahşete karşı durmaya ve işgal güçlerinin planlarını uygulamaya devam etmesini engellemeye çağırıyorum. İşgalcilerin planlarını uygulamasına ve mazlum Filistin halkına yeni zulümler etmesine izin verilmemeli dedi.

Ayetullah Sistani; Filistin halkının yetmiş yıldır devam eden trajedisine, meşru haklarını alarak son vermek ve gasp edilen topraklarından işgali kaldırmak, bu bölgeye güvenlik ve barış getirmenin tek yoludur ifadelerini kullandı.



Yeni yorum ekle