İran, İslam İşbirliği Teşkilatı’nı Olağanüstü Toplantıya Çağırdı

Sa, 10/10/2023 - 22:13

İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan, pazartesi akşamı İslam İşbirliği Teşkilatı Genel Sekreteri Hüseyin İbrahim Taha ile Filistin'deki gelişmelere ilişkin bir telefon görüşmesi yaptı.

Welayet News  - Siyonist rejimin Gazze Şeridi'nde işlediği suçlara ve İslam ülkelerinin mazlum Filistin halkına yardım etmesi gerektiğine değinen İran Dışişleri Bakanı, İslam İşbirliği Teşkilatı ülkelerinin dışişleri bakanlarını olağanüstü toplantıya çağırdı.

Emir Abdullahiyan, İran İslam Cumhuriyeti'nin, İslam ülkeleri dışişleri bakanlarının Filistin'e ilişkin olağanüstü toplantısına ev sahipliği yapmaya hazır olduğunu açıklarken, tüm İslam ülkelerine Filistin halkına yardım için acil eylem çağrısında bulundu.

İslam İşbirliği Teşkilatı Genel Sekreteri, İsrail'in Filistin halkına yönelik saldırılarını kınarken, Siyonist rejimin saldırganlığına ortak yanıt verebilmek için İslam ülkeleri arasında işbirliği ve koordinasyonun gerekliliğini vurguladı.

Hüseyin İbrahim Taha, örgütün yürütme komitesinin Filistin'deki gelişmeleri tartışma planına atıfta bulunarak, İran Dışişleri Bakanı'nın olağanüstü bir dışişleri bakanları toplantısı düzenleme önerisini memnuniyetle karşıladı ve İran'ın önerisini üye ülkelerin dışişleri bakanlarına da bildireceğini vurgulayarak Filistin'e yardım edileceğini vurguladı.



Yeni yorum ekle