İsrail: Erdoğan ve diğer siyasetçilerin bazı açıklamalarını çok destek verici bulduk...

Pt, 09/10/2023 - 11:34

Siyonist İsrail’in Ankara Büyükelçisi İrit Lillian, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve bazı Türk siyasetçilerin yaptıkları açıklamaların bir bölümünü destek verici, bir bölümünü ise şaşırtıcı bulduklarını ifade etti.

Welayet News  - Siyonist İsrail’in Ankara Büyükelçisi İrit Lillian, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve bazı Türk siyasetçilerin yaptıkları açıklamaların bir bölümünü destek verici, bir bölümünü ise şaşırtıcı bulduklarını ifade etti.

İsrail İstanbul Başkonsolosu Rami Hatan ile birlikte videokonferansla gazetecilerle bir araya gelen Lillian, Filistin İslami Direniş Hareketi Hamas’ın İsrail’e düzenlediği saldırı ve İsrail’in başlattığı karşı saldırı ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Siyonist diplomatlar, 75 yıllık Siyonist terörü yok sayarak insan hakları havarisi kesildi.

Cumartesi günü meydana gelen gelişmelerin Türkiye-İsrail ilişkilerini nasıl etkileyeceğine dair soruyu yanıtlayan Büyükelçi, “Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Türk siyasetçilerin yaptığı bazı açıklamaları çok destek verici ve yerinde bulduk; bazıları ise bizi biraz şaşırttı. Çünkü Türkiye terörizmin ne olduğunu çok iyi bilen bir ülke ve daha fazla empati bekliyorduk” diye konuştu.

Kendisine Türkiye’deki Hamas varlığıyla ilgili sorular da sorulduğunu ifade eden Lillian, Hamas’ın Türkiye’de faaliyet gösteren en önemli isminin Siyasi Büro Başkan Yardımcısı Salih El Aruri olduğunu dile getirdi. Aruri’nin, “Tam anlamıyla Türkiye’de yaşadığını düşünmediklerini” söyleyen Büyükelçi, “Lübnan, bazı Orta Doğu ülkeleri ve Türkiye arasında gidip geldiğini düşünüyoruz. Bazen onu Türkiye’de düzenlenen çeşitli tören ve etkinliklerde görüyoruz. İnsanlığa karşı suç işlemekten yargılanmalı” dedi.

İstihbarat başarısızlığı iddialarının şimdi konuşulamayacağını ve sorumlu aramaya vakit olmadığını kaydeden Siyonist Büyükelçi, Türkiye’nin arabuluculuğuna ilişkin ise “Saldırılara karşılık verme zamanı. Arabuluculuğu sonra konuşabiliriz” ifadelerini kullandı.

İsrail’in İstanbul Başkonsolosu Hatan da, “İsrail’deki her hane, bir yakınının yasını tutuyor” ifadesiyle Siyonistlerin uğradığı hezimetin boyutunu gözler önüne serdi.

“ İran başka örgütleri teşvik ederse vereceğimiz karşılık çok büyük olur”

Hatan, “İran’ın başka bir terör örgütünü İsrail’e karşı yeni bir cephe açmaya teşvik etmediğinden emin olmalıyız. Çünkü buna vereceğimiz reaksiyon çok büyük olur” dedi.

İran’ın bölgede istikrarsızlık yaratmaya çalıştığını savunan Hatan, Tahran’ın bölgede Hizbullah gibi çeşitli örgütlere destek verdiğini vurgulayarak, “Tüm cephelerde olanları izliyoruz. Eğer bir şey olursa karşılığımız çok sert olur” ifadelerini kullandı.

Hatan, Hamas’ın tüm altyapısını yok edeceklerini iddia etti.



Yeni yorum ekle