ABD ve İngiltere'de Filistin'e Destek Yürüyüşü

Pt, 09/10/2023 - 09:57

İngiltere'nin güneyindeki Brighton kentinde, Filistin Dayanışma Kampanyası grubunun çağrısıyla toplanan halk, Filistin'e destek gösterisi yaptı.

Welayet News  - Filistin Dayanışma Kampanyası grubunun çağrısıyla kentin tarihi saat kulesi önünde toplanan halk, Filistin'e destek sloganları ile Siyonist rejimin Filistinlilere yönelik uygulamalarını protesto eden sloganlar attı.

Göstericilerden Russell Johns, insanların Gazze ve Batı Şeria'da yaşananları öğrenmesi için çalıştıklarını kaydederek bazı medya kuruluşlarında Filistinlilerle ilgili yanlış bilgilendirmeler olduğunu söyledi.

Filistinlilerin onlarca yıldır maruz kaldıkları baskıya karşı direndiğini vurgulayan Johns, batılı hükümetleri ise Siyonist İsrail'i kendisini savunduğu için desteklerken aynı açıklamayı Filistin için yapmamaları nedeniyle eleştirdi.

Johns, Filistinlilerin hiçbir zaman gerçek bir destek görmediklerini belirterek, İngiltere'de yapılan bir ankete göre, halkın yüzde 50'sinin Filistin'i desteklediğini, yüzde 25'inin de İsrail'e bakışının olumsuz olduğunu söyledi.



Yeni yorum ekle