Siyonist Rejim: Saldırıya Tamamen Hazırlıksız Yakalandık

Pa, 08/10/2023 - 09:43

Politico haber sitesine konuşan Sşyonist rejim eski ulusal güvenlik danışman yardımcısı Chuck Freilich, Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin Kassam Tugayları'nın abluka altındaki Gazze Şeridi'nden Siyonist İsrail'e yöenlik operasyonuyla ilgili açıklama yaptı.

Welayet News  - Freilich, saldırının İsrail istihbaratının başarısızlığı olduğunu belirterek, "Saldırıya tamamen hazırlıksız yakalandığımız açık. Gazze'den sorumlu karargah işgal edildi, dağınık durumdalar ve bu yüzden müdahale gecikti." ifadelerini kullandı.

Saldırının 1973'teki Yom Kippur Savaşı'nın 50. yıl dönümünden bir gün sonra yapıldığını belirten Freilich, ayrıca bu denli bir güvenlik açığının hükümet için büyük sonuçlarının olacağına işaret ederek, "Bayrağın etrafında her zaman kısa vadeli bir toplanma olur ancak ortalık yatıştığında büyük siyasi sonuçlar olacak. Yom Kippur Savaşı'ndan sonra dönemin İsrail Başbakanı Golda Meir hükümetinin devrilmesi 3,5 yıl sürdü. Bu sefer o kadar uzun süreceğini sanmıyorum." değerlendirmesinde bulundu.



Yeni yorum ekle