İran Filistin direnişini tebrik etti

Ct, 07/10/2023 - 20:03

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Nasır Kenani, Filistinlilerin Aksa Tufanı operasyonundaki kahramanca direnişinden dolayı Filistin milletini ve direniş gruplarını tebrik etti.

Welayet News  - Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Nasır Kenani, Hamas’ın bugün başlattığı 'Aksa Tufanı' adlı operasyonla ilgli olarak açıklamada bulundu.

Kenani, bu operasyonla işgal altındaki Filistin topraklarında işgalcilere karşı direniş eylemleri alanında yeni bir sayfa açıldığını kaydetti.

ISNA haber ajansına konuşan Kenani, Filistinlilerin Aksa Tufanı operasyonundaki kahramanca direnişinden dolayı Filistin milletini ve direniş gruplarını tebrik ederek, bugünkü yaşananların Suriye, Lübnan ve işgal altındaki bölgelerde Siyonist karşıtı direniş eylemleri sonucu elde edilen zaferlerin devamı doğrultusunda gerçekleştiğini söyledi.

Nasır Kenani, direniş gruplarının son 30 yıldaki faaliyetlerine değinerek, "2000 yılında Lübnan direniş hareketi ilk kez Siyonistleri mevzilerinden geri çekilmeye zorladı ve gösterdiği büyük direnişle İsrail'in yenilmez ordusu' efsanesini yıktı. Bu, (şimdi) Filistin'de de denendi ve Filistinli grupların yeniden canlanmasına zemin hazırladı.

Bu operasyonda direnişçilerin Siyonistleri şaşırttığını anlatan Kenani, ''Direniş gruplarının kombine savaş yöntemleri kullanması, Filistin milletinin işgalcilere karşı güçlü motivasyona sahip olduğunu gösterdi.’’ diye konuştu.

Hamas, bugün sabah saatlerinde 'Aksa Tufanı' ismi verilen bir operasyonla işgal altınaki Filistin topraklarında bulunan Siyonist yerleşim bölgelerini vurdu.



Yeni yorum ekle