Türmgeneral Selami'den Humus saldırısına kınama

Ct, 07/10/2023 - 09:42

Devrim Muhafızları Ordusu Genel Komutanı Tümgeneral Hüseyin Selami, Suriye’nin Humus ilindeki Harp Okulu subaylarının mezuniyet töreninde düzenlenen terör saldırısını kınadı.

Welayet News  - Devrim Muhafızları Ordusu Genel Komutanı Tümgeneral Hüseyin Selami, Suriye Savunma Bakanı Ali Mahmud Abbas gönderdiği mesajda Humus ilindeki Harp Okulu subaylarının mezuniyet töreninde düzenlenen terör saldırısını kınayarak, “Bu cinayetin failleri ve destekçileri, mümin ve İslami direniş savaşçılarından büyük bir tepki ve şaşırtıcı bir intikamla karşı karşıya kalacak ve ağır bir bedel ödeyecektir” dedi.

Mesajında Suriye hükümetine, milletine ve silahlı kuvvetlerine başsağlığı ve yaralılara acil şifalar dileyen Tümgeneral Selami, “Uluslararası toplum, başta Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi olmak üzere uluslararası kurum ve kuruluşların, Suriye topraklarını işgal edenlere ve bu ülke halkının güvenliğini ve huzurunu bozanlara karşı sorumluluklarını yerine getirmesini beklemektedir” ifadesini kullandı.

Perşembe (5 Ekim) öğleden sonra, Suriye’nin Humus (Homs) kentinde mezuniyet töreninin bitiminde Humus Harp Okuluna terör saldırısı gerçekleştirildi.

Saldırıda en az 89 kişinin hayatının kaybettiği açıklandı.



Yeni yorum ekle