Azerbaycan ve Orta Asya kaynaklarına ulaşmak için İngilizler ve İsrailliler Aliyev'le birlikte çalışıyor

Per, 05/10/2023 - 17:38

Bakü ve Orta Asya kaynaklarına ulaşmak için İngilizler ve İsrailliler (Rothschild, BP/Shell) Aliyev'le birlikte çalışıyorlar. Bunun için Aliyev'i silahlarla donattılar.

Welayet News  - Dünyada gerçekleşmekte olan güç dengelerindeki değişime dair farklı bakış açıları ortaya koyan Pepe Escobar sosyal medya üzerinden yaptığı "Ermenistan Özel" başlığı altında bir paylaşım ile oldukça dikkat çekici bir ifşaatta bulundu.

Pepe Escobar'ın yaptığı bu paylaşımda bilgi kaynağını, "Avrupalı, çok iyi bilgi kaynakları olan, önemli bir fintech (finans teknolojisi uzmanı) kaynağından gelen bilgiler" olarak tarif edip, bu kaynaktan gelen bilgileri "tamamen doğru" olarak niteledikten sonra kaynağının ağzından şöyle paylaşıyor: 

"En son oraya gittiğimde Erivan Suriyeli Ermeni mültecilerle dolup taşıyordu.

Bu arada Batı, Erivan'a Dağlık Karabağ'daki Ermenileri derhal evlerini terk etmeye çağıran bir kukla yerleştirdi.

Şimdi Ermenistan'dan geriye kalanlar büyük bir Gazze şeridine dönüştü.

"Batı" konusunda biraz daha açık konuşayım:

Birkaç yıl önce 'The Economist' dedikleri Rothschild/Agnelli'ye ait yorumcu ile bir tartışma yaşadım.

Bir 'Kosova-Karabağ' takası önermiştim, yani Kosova'nın tanınmasına (Sırpların hakları korunarak) karşılık Dağlık Karabağ'ın tanınmasını.

Putin karşıtı birkaç yalancı kitap yazmış olan üst düzey propaganda silahı Edward Lucas, Economist'teki bir makalesinde bu öneriyi çürütmeyi kendine görev edindi.

Geçen hafta kendisine bir e-posta göndererek bu korkunç 'başarısından' dolayı tebrik ettim. Bildiğiniz gibi Ruslar on yıllardır Kuzey Kore ile bir barış anlaşması yapmaya çalışıyordu.

Bunların hepsi sonuçta GAZ VE PETROL ile ilgili.

İngilizler ve İsrailliler (Rothschild, BP/Shell) Bakü ve Orta Asya kaynaklarına erişmek için Aliyev ile birlikte çalışıyorlar. Ona silah pompaladılar.

Bu klik şimdi ABD'yi tamamen kontrol ediyor ve 'Ukrayna' savaşından da sorumlu. ABD askerleri Suriye'den petrol çalmalarına yardım ediyor.

Petrol işinin Rockefeller kısmı son yıllarda güçsüzleştirildi. 11 Eylül bir güç değişiminin başlangıcıydı. Sonra David Rockefeller öldü.

O aileden Kissinger ve Jeffrey Sachs'ın şimdi 'Rusya yanlısı' olduğunu fark ediyorsunuz. Trump'ın dışişleri bakanı Tillerson, Rusya ile iş yapan Rockefeller'dan (Exxon) geldi. Rockefeller, Rothschild soykırım politikalarından büyük ölçüde uzak durmuştur.

Putin, Khodorkovsky de dahil olmak üzere birçok Rothschild cephesini tasfiye etti.

Orta Asya bu oligarkları kesin olarak dışlamalı ve Çin, Rusya, Hindistan ve İran ile kendi yollarına gitmelidir.

O zaman Ortadoğu ve Avrasya'da da daha az soykırım yaşanacaktır."

Pepe Escobar bu paylaşımındaki bilgileri "tamamen doğru" olarak niteledikten sonra paylaştığına göre oldukça dikkat çekici bir arka plan tablosu ile karşı karşıya olduğumuzu söylememiz mümkün.

Mesela bizler Zengezur ile ilgili haberlere zahiri olarak daha çok hamaset üzerinden muhatap olurken aslında arka planda "İngilizler ve İsrailliler (Rothschild, BP/Shell) Bakü ve Orta Asya kaynaklarına erişmek için Aliyev ile birlikte çalışıyorlar" gibi bir gizli bağlamın olduğunu bu paylaşımdan öğreniyoruz.

Yani aslında karşı karşıya olduğumuz şey İngilizlerin ve İsraillilerin (Rothschild, BP/Şhell) Azerbeycan ve bu ülke üzerinden Orta Asya'daki kaynaklara ulaşmak için bir takım hamasi unsurları kullanmasından ibarettir. Ne kadar korkunç değil mi?!

Baksanıza dünyanın en büyük sermaye sahipleri bölgedeki bazı iktidar unsurlarını kendi planlarını gerçekleştirmek üzere görevlendirmiş ama kamuoyu olayı bir takım hamasi unsurlar üzerinden değerlendirmek ile meşgul ediliyor.

Dünya sahnesinde yaşanan kavgaya, bu kavgada taraflara ve güçlerin birbirleri ile hizalanmasına bakınca paylaşılan bilgilerin doğru olduğu sonucuna daha yakın gözüküyor.

Paylaşımda Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in isminin geçmesi, bağlı olarak Türkiye'nin de bu denklemde pozisyonuna dolaylı olarak ışık tutuyor. Dünya egemen güçleri ile iş tutmanın bir getirisinin olacağını hesap eden stratejinin aslında kaybetmeye mahküm olduğunu bu güne kadar onlarca olay ortaya koymuştur. 

Paylaşımdaki son iki paragrafta da yapılacak tercih ile ortaya çıkacak sonucun bölge halkları için en doğru seçime vurgu yapılması da dikkat çekici. Aslında rasyonel bir tercihle varılacak nokta zaten burası olacaktır. 

İntizar



Yeni yorum ekle