ABD'de Kriz Büyüyor: 75 Bini Aşkın Çalışan Grev Başlattı

Per, 05/10/2023 - 06:47

ABD'nin en büyük sağlık kuruluşlarından Kaiser Permanente'nin 75 binden fazla çalışanı kötü iş koşulları nedeniyle greve başladı.

Welayet News  - ABD genelinde yüzlerce şubesi olan Kaiser'in, aralarında hemşire, acil servis teknisyeni, solunum terapisti gibi 75 bini aşkın personeli, 7 Ekim'e kadar sürecek iş bırakma eylemi başlattı.

Kaiser Permanente Sendikaları Koalisyonunca yapılan açıklamada, iş bırakma eyleminin ABD tarihinde sağlık çalışanlarının en büyük grevi olduğu belirtildi.

Kar amacı gütmeyen vakıf statüsüne sahip sağlık kuruluşunun çalışanları, hayat pahalılığına karşı daha yüksek maaş ve personel sayısının artırılması gibi temel haklar konusunda taleplerini bir süredir dillendiriyor.

Öte yandan, ABD’de üç büyük otomobil üreticisi General Motors, Ford ve Stellantis'in 3 fabrikasında tarihte ilk kez aynı anda greve çıkan otomotiv işçileri toplu sözleşme görüşmelerinde anlaşma sağlanamaması üzerine 3. haftada grevi genişletmeye karar verdi ve yeni greve çıkanlarla birlikte 3 şirkette grevdeki otomotiv işçilerinin sayısı 25 binin üzerine yükseldi.

Tags: 


Yeni yorum ekle