ABD açıkladı: Ukrayna’ya destek için paramız yok

Sa, 03/10/2023 - 18:05

Beyaz Saray Sözcüsü Jean-Pierre, ABD'nin Ukrayna'ya uzun vadeli destekler için yardım edecek parası olmadığını açıkladı.

Welayet News  - Beyaz Saray Sözcüsü Karine Jean-Pierre, bugünkü basın toplantısında, ABD’de geçici bütçe tasarısının Ukrayna’ya yardımla ilgili madde olmadan onaylanması bağlamında, bu ülkeye askeri yardımın akıbetiyle ilgili bir soru üzerine, “Ukrayna’nın savaş alanındaki acil ihtiyaçlarını karşılamak için yeterli fon var, ancak bu uzun vadeli bir çözüm değil” ifadesini kullandı.

Jean-Pierre, ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Kevin McCarthy’nin Ukrayna’ya desteği sürdürme sözü bağlamında, Ukrayna’nın ihtiyaç duyduğu yardımı almaya devam edeceğinden emin olduklarını söyledi.

‘Kontratlar donduruldu’

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Matthew Miller da bugün düzenlediği basın toplantısında, “Kısa vadede savunma yardımının sağlanması için hâlâ fonumuz olsa da Ukrayna’ya uluslararası askeri finansman kapsamındaki fonlar donduruldu” açıklamasında bulundu. Miller, dondurulan fonların uzun vadeli kontratlarla ilgili olduğunu ifade etti.



Yeni yorum ekle