“Çocukları Katletmek Siyonist Rejimin Bir Özelliğidir”

Pt, 02/10/2023 - 11:19

İran Dışişleri Bakanı, masum Filistinli çocuk Muhammed al-Durrah'ın şehadetinin yıldönümünde, 2023'ün başından bu yana 40 Filistinli çocuğun apartheid ve sahte Siyonist rejim tarafından şehit edildiğini, çocuk cinayetlerinin bu rejimin bir özelliği olduğunu yazdı.

Welayet News Tesnim’in haberine göre, İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan kişisel sayfasında Filistinli çocuk Muhammed al-Durrah'ın şehadet yıldönümüne atıfta bulunarak; Masum Filistinli çocuk Muhammed al-Durrah'ın mazlum şehadetinin üzerinden 23 yıl geçtiğini, 23 yıldır Filistinli annelerin her gece çocuklarının kulağına onun direnişinin hikâyesini fısıldadığını yazdı.

Ayrıca 2023 yılı başından bu yana 40 Filistinli çocuğun apartheid ve sahte Siyonist rejim tarafından şehit edildiğini yazdı.

Emir Abdullahiyan, çocuk cinayetlerinin bu rejimin bir özelliği olduğunu belirtti.

30 Eylül, adını İsrail askerleri tarafından vurulan on iki yaşındaki Filistinli Muhammed al-Durrah adlı Filistinli çocuğun şehit olmasından alan Filistin Çocuk Bayramı'na denk geliyor.

30 Eylül 2000 Mescid-i Aksa İntifadasının ikinci gününde; Gazze'de Siyonist rejimin askerleri ile Filistin Yönetimi'nin güvenlik güçleri arasında şiddetli çatışma çıkınca, Filistinli bir baba ve oğul iki taraf arasında kaldı. Çatışma başladığında baba kendisini beton bir bariyerin arkasına yerleştirdi ve on iki yaşındaki oğlunu arkasına sakladı. Ancak Siyonist askerler onlara fırsat vermeyerek baba ve oğulun yardım çığlıklarına kurşunlarla cevap verdiler.



Yeni yorum ekle