Suriye Diplomatik Heyeti Riyad'da

Pa, 01/10/2023 - 16:43

Suudi elektronik gazetesi Al-Weeam'ın haberine göre, Suriye diplomatik heyeti, Suriye konsolosu Dr. İhsan Reman'ın da katılımıyla cumartesi günü Riyad'a gitti.

Welayet News  - Suudi Arabistan Dışişleri Bakanlığı, bu ülkenin Suriye'deki diplomatik misyonunun yeniden başladığını duyurdu.

Suudi Dışişleri Bakanlığı yaptığı açıklamada; bu kararın iki ülkeyi birleştiren kardeşlik bağlarına ve ortak Arap eylemlerinin geliştirilmesine ve bölgede güvenlik ve istikrarın güçlendirilmesine yardımcı olacağı ön görüsü ile alındığını duyurdu.

Bakanlık şöyle ekledi: "Bu karar, yakın zamanda Kahire'de gerçekleştirilen Arap ülkeleri Dışişleri Bakanları Konseyi bakanlar toplantısının, Arap Birliği Konseyi toplantılarında Suriye heyetlerinin varlığının yeniden başlatılmasına ilişkin kararı dikkate alınarak, ilgili tüm kuruluşlar ve organlarca kabul edildi."

Ayrıca Suriye medyasında yer alan haberlere göre Suudi Arabistan Krallığı'ndaki Suriye Konsolosu İhsan Reman, dün gece Riyad'a giderek bu ülkenin başkenti Riyad'daki Suriye Büyükelçiliğini ziyaret etti.

Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgilere göre Şam, Riyad'daki Suriye büyükelçiliğinin resmi açılışına yönelik hazırlıkların ortasında.

Diplomatik yetkililer, Reman'ın, Suriye ile Suudi Arabistan arasındaki diplomatik bağların 2013'ün başlarında iç karışıklıkların başlamasından bu yana kesilmesinin ardından geçen hafta Suriye Bakanlar Konseyi toplantısında Suriye'nin Suudi Arabistan konsolosu olarak atandığını söyledi.

Suudi Arabistan, bu yılın Mayıs ayının sonlarında Riyad'ın ev sahipliğinde düzenlenen son Arap zirvesinde Suriye'nin Arap Birliği'ne dönmesinde önemli bir rol oynadı.



Yeni yorum ekle