“Batı, Ukrayna'daki Çatışmayı Rusya'ya Saldırmak İçin Kullanıyor”

Ct, 30/09/2023 - 09:16

Nikaragua Dışişleri Bakanı, Batı'nın Rusya'yı istikrarsızlaştırmak için Ukrayna'yı kullandığını söyledi.

Welayet News  - Nikaragua Dışişleri Bakanı Denis Moncada Sputnik'e verdiği mülakatta, Batı'yı Rusya Federasyonu'nu istikrarsızlaştırmak için Ukrayna'yı kullanmakla suçlayarak Batı'nın Ukrayna'daki çatışmayı Rusya'ya saldırmak için kullandığını söyledi.

"Ukrayna'daki çatışmayla birlikte bahsi geçen durum Rusya'ya saldırmak, Rusya'yı istikrarsızlaştırmak, Rusya'yı yenmek ve Rusya'yı yok etmek için Ukrayna'yı kullanan ABD, Avrupa Birliği ve NATO'nun jeostratejik çıkarlarının bir devamıdır. Bu kabul edilemez, kınanabilir bir durumdur."

Bakan Moncada ayrıca Batı'nın Moskova'ya karşı yürüttüğü saldırıya karşı Rusya'nın kendisini meşru bir şekilde savunduğunu söyledi.

Rusya makul bir şekilde ve kendi hukuku ile uluslararası hukuk temelinde kendini savunmaktadır diyen Bakan, Rus hükümetinin Avrupa'yı ve NATO'yu da içine alan Kuzey Amerika imparatorluğunun saldırganlığına karşı koymak için iç politikasını ortaya koyduğunu ve koymaya devam edeceğini vurguladı.

Latin Amerika ülkesi Nikaragua'nın Dışişleri Bakanı Denis Moncada, Rus üssü kurulması olasılığıyla ilgili bir soruyu yanıtlarken, Nikaragua anayasasının ülkede herhangi bir türde yabancı askeri üs kurulması olasılığını ortadan kaldırdığını ve bu durumun dost devletler için bile geçerli olduğunu söyledi. Anayasa'ya göre, dost ülkelerin bile Nikaragua topraklarında deniz, askeri veya hava üssü bulundurmasına izin verilmediğini belirten Moncada, yalnızca doğal afet durumlarında iletişim ve karşılıklı destek alışverişi olduğunu belirtti.

Bununla birlikte Bakan, Nikaragua Hükümeti'nin potansiyel tehdit durumlarında veya insani yardım gerektiğinde her türden yabancı geminin deniz ve hava limanlarından geçişine ve ziyaretine izin verdiğinin de altını çizdi.



Yeni yorum ekle