Siyonist Rejim 2 Bin 600’ü Kadın, 135 Bin Filistinliyi Gözaltına Aldı

Cu, 29/09/2023 - 15:34

Siyonist rejim güçlerinin 28 Eylül 2000'de başlayan İkinci İntifada'dan bu yana 135 bin Filistinliyi gözaltına aldığı bildirildi. Gözaltına alınanlar arasında akademisyenler, gazeteciler, sivil toplum örgütleri ve bakanlar da yer alıyor.

Welayet News  - Filistin Kurtuluş Örgütüne (FKÖ) bağlı Esirler Heyeti, Aksa İntifadası olarak da bilinen 23 yıl önce yaşanan İkinci İntifada münasebetiyle yazılı açıklama yaptı.

Açıklamaya göre, Siyonist İsrail güçleri 2000 yılından bu yana 21 bini çocuk olmak üzere 135 bin Filistinliyi gözaltına alındı.

Gözaltına alınanlar arasında yüzlerce akademisyen, gazeteci, sivil toplum örgütleri ve uluslararası kuruluşlarda çalışanlar ile çok sayıda bakan da yer aldı.

Gözaltına alınanların 2 bin 600'ünün kadın olduğu ifade edilen açıklamada bunlardan 4'ünün bebeklerini, zor ve kısıtlı şartlar altında hapishanede dünyaya getirdikleri bilgisine yer verildi.

Siyonist rejimin bu sürede 32 bin "idari tutuklama kararı" çıkardığına ve bu sayıda ciddi artış olduğuna işaret edildi.

İşgalci rejim makamlarının işkence, cinayet ve tıbbi ihmal yoluyla ağır infazlar uyguladığı; son yıllarda tutuklulara yönelik baskı, taciz ve ırkçı kışkırtma vakalarının arttığı belirtildi.

Siyonist rejim hapishanelerinde 23 yıllık sürede "işkence, kasıtlı öldürme ve tıbbi ihmal" sonucu 114 Filistinli hayatını kaybetti.

Heyetin açıklamasında, Siyonist İsrail hapishanelerinde şu an 38'i, 170'i çocuk ve 24'ü kanser hastası olmak üzere yaklaşık 5 bin 200 Filistinlinin bulunduğu hatırlatılan açıklamada, idari tutuklu sayısının da 1250'den fazla olduğu ifade edildi. 



Yeni yorum ekle