Pakistan'da patlama: Ölü ve yaralılar var

Cu, 29/09/2023 - 14:59

Pakistan'da iki ayrı yerde meydana gelen bombalı intihar saldırısında en az 52 kişinin öldüğü ve yüzlerce kişinin de yaralandığı bildirildi.

Welayet News  -  Pakistan'ın Belucistan vilayetindeki Mastung bölgesinde bir cami yakınında terör saldırısı gerçekleşti. Saldırı sonucunda 1'i polis olmak üzere  en az 52 kişi hayatını kaybetti ve yüzlerce kişi yaralandı.

Mastung Komiser Yardımcısı Attahul Munim, Pakistan basınına yaptığı açıklamada patlamanın, insanların El Falah Yolu'ndaki Medine Mescidi yakınlarında Mevlid Kandili alayı için toplandıkları sırada meydana geldiğini söyledi.

Munim patlamanın Mastung Polis Müdür Yardımcısı Nawaz Gishkori'nin arabasının yanında meydana geldiğini doğruladı.

Patlamanın bir intihar saldırısı olduğu belirtiliyor

Yerel yetkililerden Mohammad Javed Lehri de Pakistan basınına yaptığı açıklamada patlamanın bir "intihar saldırısı" olduğunu ve bombacının Gishkori'nin arabasının yanında kendini patlattığını söyledi.Belucistan geçici Enformasyon Bakanı Jan Achakzai, kurtarma ekiplerinin Mastung'a gönderildiğini söyledi. Ağır yaralıların Belucistan'ın yönetim merkezi Ketta kentine nakledildiğini ve tüm hastanelerde acil durum uygulandığını da sözlerine ekledi.

Achakzai, "Düşman, Belucistan'daki dini hoşgörü ve barışı yok etmek istiyor" dedi. Bakan ayrıca vilayetin geçici Başbakanı Ali Mardan Domki'nin patlamadan sorumlu olanların tutuklanması için yetkililere talimat verdiğini söyledi.

İkinci saldırı

Peşaver yakınlarındaki Hayber Pahtunhv bölgesindeki bir camide Cuma namazı sırasında meydana gelen ayrı bir patlamada ise en az 2 kişinin öldüğü ve yaklaşık 40 kişinin de enkaz altında kaldığı kaydedildi.

İçişleri Bakanı Sarfraz Bugti saldırıyı "çok iğrenç bir eylem" olarak nitelendirdi.

Bu ayın başlarında aynı bölgede meydana gelen bir patlamada aralarında siyasi parti Cemiyeti Ulema-i İslam (İslam Uleması Cemiyeti) lideri Hafız Hamdullah'ın da bulunduğu en az 11 kişi yaralanmıştı.

Temmuz 2018'de aynı bölgede meydana gelen ölümcül bir intihar saldırısında aralarında siyasetçi Nawabzada Siraj Raisani'nin de bulunduğu en az 128 kişi ölmüş, 200'den fazla kişi de yaralanmıştı.

Tags: 


Yeni yorum ekle