New York Times: Batı Tankları Ukrayna'da Bataklığa Saplanacak

Cu, 29/09/2023 - 07:49

ABD'li New York Times (NYT) gazetesi, karşı saldırıyı yavaşlatmanın Kiev’in aleyhine olduğunu vurguladığı haberinde, ekim ayındaki şiddetli yağmurların Ukrayna ordusuna gönderilen Batı tanklarını kullanmasını önleyeceğini yazdı.

Welayet News  - Karşı saldırıların yoğunlaştığı bölgelerde mevsimsellik gereği önümüzdeki ay şiddetli yağmurların bekleneceğine dikkat çekilen makalede, çamurlu ve bataklık araziyle birlikte yıpranmış yolların yakın zamanda gelecek ABD üretimi Abrams tankları ve İngiliz Challenger gibi ağır ekipmanların kullanımını engelleyebileceğinin altı çizildi.

Sputnik’in haberine göre, New York Times şu ifadeleri kullandı: “Her yerin çamur olduğu ve bataklığa dönüşen arazilerde 75 tonluk Challenger'ınız varsa, kolayca batacaktır. Gazete makalesinde ayrıca, Kiev’in karşı saldırısının hızını yavaşlatmanın Ukrayna için çok büyük riskler taşıdığına vurgu yaptı.

Makalenin yazarları, Ukrayna ordusunun önemli bir bölgeyi yeniden ele geçirmekte başarısız olması durumunda Batı'daki siyasi irade eksikliği ve daha fazla silah sağlama konusundaki isteksizlik nedeniyle zor durumda kalacağını belirtirken, özellikle de yeni silah üretim ve sevkiyatlarının yıllar sürebileceği göz önüne alındığında Kiev’e desteğin zayıflayacağını aktardı.

Ukrayna Silahlı Kuvvetleri, dört aydır Yuzhnodonetsk, Artemovsk ve Zaporijya istikametlerinde NATO tarafından eğitilen ve Batı ülkelerinin sağladığı silahlarla donatılmış birliklerini uzun süredir reklamını yaptığı karşı saldırısında kullanırken, bu süre zarfında herhangi bir sonuç elde edemediği kaydediliyor.



Yeni yorum ekle