İran’dan Hollanda'da Kur'an-ı Kerim'e Yapılan Hakareti Kınama

Cu, 29/09/2023 - 07:36

İran Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Nasır Kenani, Hollanda'da Kur'an-ı Kerim'e yapılan hakareti şiddetle kınadı.

Welayet News  - Nasır Kenani şu ifadelerde bulundu: ‘Hollanda hükümetinin, Dünyadaki iki milyarı aşkın Müslüman nüfusun dini değerlerine ve kutsallarına hakaret edilmesini önleme konusundaki sorumluluğunun bilincinde olarak, ifade özgürlüğü adına gerçekleştirilen bu tür nefret dolu eylemlerin tekrarının önüne geçmesi bekleniyor.’

Hollanda’nın Lahey kentinde 23 Eylül’de aralarında Türkiye’nin de bulunduğu İslam İşbirliği Teşkilatı üyesi bazı ülkelerin Büyükelçilikleri önünde Kur’an’ı Kerim’in bir Nüshasını yırttı.

Dışişleri Bakanlığı da bu saldırıyı şiddetle kınayarak şu ifadelerde bulunmuştu: ‘Kutsal kitabımız Kur’an-ı Kerim’i hedef alan aşağılık saldırıları en güçlü şekilde lanetliyoruz.

Dinimizi ve inananlarını küçük düşürmeye çalışmak amaçlı bu provokatif saldırıların, Avrupa ülkelerinde göz yumuldukça giderek yayılmasını ve ifade özgürlüğü kisvesi altında bu nefret eylemlerine izin verilmesini kınıyoruz.

Birleşmiş Milletler tarafından da dini nefret ve uluslararası hukukun ihlali olarak kabul edilen bu provokasyonlara karşı, saldırıların yapıldığı ülkeler tarafından artık etkili tedbirler alınmalıdır.’



Yeni yorum ekle