Yemen’de Ateşkesin Başlangıcından Bu Yana 2 Binden Fazla Kişi Şehit Oldu ve Yaralandı

Per, 28/09/2023 - 10:24

Yemen Sağlık Bakanlığı sözcüsü, geçen yıl ateşkesin ilanından bu yana Suudi koalisyonunun saldırılarında 2 binden fazla Yemenli sivilin şehit olduğunu ve yaralandığını açıkladı.

Welayet News  - Ensarullah'a bağlı Yemen Ulusal Kurtuluş Hükümeti Sağlık Bakanlığı sözcüsü, el-Meyadin haber merkezine verdiği demeçte, "Saldırgan Suudi koalisyonunun Saada vilayetinin sınır bölgelerine yönelik saldırıları sırasında, ateşkesin başladığı Nisan 2022'den geçtiğimiz 8 Eylül'e kadar en az 2 bin 328 Yemen vatandaşı şehit oldu veya yaralandı." açıklamasında bulundu.

Sağlık Bakanlığı sözcüsü, "Suudi koalisyonunun Saada vilayetinin sınır bölgelerine yönelik saldırılarında en az 307 Yemenli şehit oldu, 2 bin 21 vatandaş da yaralandı." diye belirtti.

Yemen Ensarullah Hareketi Sözcüsü Muhammed Abdusselam ise dün yaptığı açıklamada şunları söyledi: "Saldırgan koalisyonun ateşkes ihlalleri henüz durmadı ve son bir ayda 12 Yemenli şehit oldu."

Ensarullah sözcüsü, "Saldırgan koalisyonun ateşkesi sürekli olarak ihlal etmesi üzüntü vericidir. Kapsamlı ve adil bir barışın gereklerinin gerçekleşebilmesi için ciddi bir barış sürecine girmenin önemini vurguluyoruz." dedi.

Bundan önce ise Yemen Milli Kurtuluş Hükümeti Başbakanı Abdülaziz bin Habtur şöyle demişti: "Suudi koalisyonu savaşın sona ermesini engelliyor ve bu koalisyonun maaşları ödeme konusunda Yemen halkına baskı yaptığına inanılıyor. Ancak San'a, Yemen halkının agah olduğundan emin. Bu eylemlere uygun bir yanıt vermeyi düşünüyoruz."

Yemen Ulusal Kurtuluş Hükümeti Başbakanı sözlerini şöyle sürdürdü: "Ensarullah hareketinin lideri Abdulmelik el-Husi'nin emriyle düşmanlara son şansı vereceğiz ve bundan sonra her şey başlangıç noktasına dönecek."



Yeni yorum ekle