İran’dan Kasım Süleymani Suikastı Konusunda Trump ve 73 ABD'li Hakkında İddianame

Per, 28/09/2023 - 09:45

İran yargısı, Devrim Muhafızları Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani'ye yönelik suikastla ilgili başta eski ABD Başkanı Donald Trump olmak üzere 73 ABD'li hakkında iddianame hazırladı.

Welayet News  - Şiraz kentinde düzenlenen bir etkinlikte konuşan İran Yargı Erki Birinci Başkan Yardımcısı Muhammed Musaddık, Süleymani'nin şehit edildiği saldırıyla ilgili Tahran'ın yürüttüğü yargı süreci hakkında bilgi verdi.

Kasım Süleymani'nin Irak hükümetinin resmi daveti üzerine Bağdat'ta bulunduğu sırada suikasta uğradığını söyleyen Musaddık, bunun "İran ulusal güvenliğine karşı açık bir terör eylemi" olduğunu ifade etti.

Saldırının faillerinin tespit edilmesi ve yargılanması için gerekli çalışmaların yürütüldüğünü ve konuyla ilgili 60 cilt halinde hukuki belgenin toplandığını aktaran Musaddık, "Suikastla ilgisi olan 97 kişi tespit edildi. Şu ana kadar 73 Amerikalı hakkında iddianame hazırlandı. Bunlar arasında terör saldırısının emrini açıkça veren ABD'nin eski Başkanı Trump da bulunuyor." dedi.

İranlı yargı yetkilisi, Süleymani'nin şehit edildiği saldırıda rolü olabileceği değerlendirilen ancak isimlerini açıklamadığı 9 ülkeye de ayrı ayrı adli işbirliği talepleri gönderildiğini ve bu taleplere karşılık bazı yanıtlar alındığını aktardı.



Yeni yorum ekle