İngiltere İnsan Haklarını Çiğneyen Ülkelere Silah Satmaya Devam Ediyor

Per, 19/07/2018 - 12:42

Batılı ülkelerin insan haklarını çiğneyen ülkelere silah satışı artarken İngiltere'nin geçen yıl bu doğrultuda insan haklarını çiğneyen listedeki ülkelere silah satışını iki kat arttırdığı ortaya çıktı.

Welayet News - İngiliz basınına göre, İngiltere'nin geçen yıl insan haklarını çiğneyen ülkelere silah ihracatının 1.5 milyar pound olduğu halbuki bu rakamın 2016'da 820 milyon pound olduğuna dikkat çekildi.

İngiltere'nin silah ihracatı yaptığı ülkeler arasında, insan haklarını çiğneyen ülkeler listesinde bulunan Arabistan, Bahreyn, ırkçı İsrail, Mısır ve Pakistan gibi ülkeler yer alıyor.

Bu arada Uluslararası silah ticareti ile mücadele örgütü yayınladığı bir raporda, İngiltere yönetiminin Bahreyn’de geniş çaplı insan hakları ihlallerini görmezden geldiğini ifade etti.

Bahreyn Lolo televizyon kanalının bildirdiğine göre uluslararası silah ticareti ile mücadele televizyonu bu bağlamda yayınladığı bir raporda, İngiltere yönetiminin Bahreyn’e silah satışı karşılığında bu ülkede insan hakları ihlalini görmezden geldiğini ifade etti.

 



Yeni yorum ekle