ABD Medyası: Zelenskiy'nin Batı'yı Çileden Çıkarıyor

Sa, 26/09/2023 - 07:24

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy'nin istek ve eleştirili Batılı siyasetçileri kızdırıyor. ABD medyası Ukrayna Devlet Başkanı'nın 'Batılı mevkidaşlarını çileden çıkarttığını' belirtti.

Welayet News  - ABD medyasında yazılan habere göre, Ukrayna Devlet Başkanı'nın Batılı müttefiklere sürekli eleştirileri ve isteklerinin Batılı mevkidaşlarını çileden çıkarttığı belirtti. Makalede "Zelenskiy geçtiğimiz bir buçuk yıl boyunca Güvenlik Konseyi'nin Rusya'ya karşı harekete geçmesi ya da kendini feshetmeyi düşünmesi gerektiğini söyleyerek BM yetkililerini çileden çıkardı" ifadelerini kullandı.

Sputnik’in haberine göre, Ukraynalı liderin 11-12 Temmuz tarihlerinde Vilnius Zirvesi'nde Batılı müttefiklerin ülkeyi NATO'ya kabul etme konusundaki isteksizliğini 'saçma' olarak nitelendirmesinin ABD Başkanı Joe Biden ve danışmanlarını oldukça kızdırdığı da belirtiliyor. Ayrıca Biden'in Zelenskiy'nin zirve bildirisinden Ukrayna'nın adaylığına ilişkin her türlü ifadenin çıkarılmasını istediği de aktarılıyor.

BM Genel Kurulu'nun New York'ta gerçekleşen buluşmasında Vladimir Zelenskiy Salı günü bir konuşma daha yaptı. Rusya Federasyonu Devlet Meclisi (Duma) da Zelenskiy'nin performansı 'rezalet' olarak nitelendirildi. Kırım bölgesinden milletvekili Mihail Şeremet, 'BM'nin bir 'terörist ve bir Nazi' için platform sağladığını, oysa bu örgütün diyalog, tartışma ve küresel sorunları barışçıl bir formatta çözmek için kurulduğunu' kaydetti.



Yeni yorum ekle