Siyonist İsrail Temsilcisi: Arabistan Normalleşme İçin Filistin Devleti Kurulması Şartını Sunmadı

Pt, 25/09/2023 - 07:53

Siyonist rejimin Birleşmiş Milletler Temsilcisi, Suudi Dışişleri Bakanı'nın bağımsız bir Filistin devletinin kurulması konusunu Riyad'ın Tel Aviv ile ilişkileri normalleştirmesinin bir koşulu olarak gündeme getirmediğini iddia etti.

Welayet News  - Siyonist rejim Radyosu, Pazar günü Tel Aviv'in Birleşmiş Milletler Temsilcisi Gilad Erdan'la Suudi Arabistan'la ilişkilerin normalleşmesine ilişkin röportajının bir kısmını yayınladı.

Gilad Erdan şu iddialarda bulundu: ‘Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Faysal bin Ferhan, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada İsrail ile normalleşme anlaşmasına ilişkin olarak Filistin devletinin kurulması için bir şartı gündeme getirmedi.

Bu bağlamda Siyonist rejimin güvenlik yetkilileri, Suudi Arabistan'ın uranyum zenginleştirmesine olanak sağlayacak anlaşmaya karşı olduklarını açıklamış ve böyle bir anlaşmanın ABD'nin denetiminde dahi endişe kaynağı olduğunu vurgulamıştır.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun Suudi Arabistan'la ilişkileri normalleştirme anlaşması yoluyla Suudi Arabistan'la barışa bakış açısı, yeni bir Ortadoğu’nun yaratılmasıdır. Ancak bu çerçevede Riyad'ın uranyum zenginleştirmesine izin verilmesinden korkuyoruz.’

Suudi Arabistan dışişleri bakanı cumartesi günü, nükleer silahlara sahip olma rekabetinden kaçınılmadıkça hiçbir bölgede güvenlik ve istikrarın sağlanamayacağını söyledi.

Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman da geçtiğimiz perşembe günü şu ifadelerde bulunmuştu: ‘Suudi Arabistan, İsrail ile normalleşmeye adım adım yaklaşıyor.’ Bin Selman ayrıca, Filistin meselesinin müzakereler açısından önemini de vurguladı.

Tags: 


Yeni yorum ekle