Teröristlerin Tahran'daki hain planı çökertildi

Pa, 24/09/2023 - 13:17

İran İstihbarat Bakanlığı, Tahran'da bombalı eylem hazırlığındaki teröristlerin hain planının çökertildiğini açıkladı.

Welayet News - İran İstihbarat Bakanlığından yapılan açıklamada, Tahran'ın en kalabalık noktalarında aynı anda 30 bombalı eylem yapmaya hazırlanan teröristlerin hain planının deşifre olduğu, çok sayıda teröristin yakalandığı belirtildi.

Bu kanlı planın geçen yılda yaşanan kargaşa olaylarının yıldönümü için hazırlandığı kaydedilen açıklamada, ''İstihbarat ekipleri, Tahran, Alburz ve Batı Azerbaycan eyaletlerinde teröristlerin hücre evlerine düzenlenen eş zamanlı operasyonda 28 terörist yakalandı.'' ifadesi kullanıldı.

Daha önce Devrim Muhafızları İstihbarat Teşkilatı ve İstihbarat Bakanlığı, İran'da kaos çıkarmayı planlayan ABD destekli şebekenin çökertildiğini bildirmişti.

Yapılan ortak yazılı açıklamada, ''Bu şebekenin üyeleri, ABD Dışişleri Bakanlığı'nın mali desteği, Freedom House Enstitüsü ve sözde Şiddet İçermeyen Demokrasi Enstitüsü'nün liderliği ve yabancı siyasi unsurlardan birinin yönetimiyle, kadınlar arasında kaos ağı oluşturma ve planlama faaliyetleriyle meşguldü. ABD ve İngiltere tarafından planlanan ayaklanma girişimlerinde rol oynamak için kadın aktivistlere ve sivil topluma yönelik sanal ve ücretsiz kurslar düzenlenerek ülke içinden ve dışından unsurlar eğitildi.'' denilmişti.

Tags: 


Yeni yorum ekle