10 yıl önce "Gazze'ye gideceğim" diyen Erdoğan: İsrail'e gideceğim

Ct, 23/09/2023 - 09:31

Cumhurbaşkanı Erdoğan, işgal rejimi İsrail'in Başbakanı Binyamin Netanyahu'yla yaptığı görüşmede, İsrail'i ziyaret etmek istediğini söyledi.

Welayet News  - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, New York'ta düzenlenen 78. Birleşmiş Milletler Genel Kurulu ziyaretinde gazetecilere açıklama yaptı.

Gazetecilerin soruları arasında İsrail'le iş birliği konuları da vardı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, işgal rejimi İsrail'in Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun Türkiye ziyaretiyle ilgili olarak, “Konuştuk, bir rahatsızlık sebebiyle o zaman gelemedi. Ama şimdi ben kendisine, siz dedim bu ziyareti bir gerçekleştirin, ardından da ben ekibimle İsrail ziyaretini gerçekleştireyim dedim. Yani mutabık kaldık. İnşallah çok fazla gecikmeden bu adımı atacağız ve birinci derecede enerji konusu olmak üzere İsrail'le enerji sondaj çalışmasını başlatacağız. Sadece Türkiye'ye değil, Türkiye'den aynı zamanda Avrupa'ya da enerji nakil hatlarını işletmeye başlayacağız. Şu an itibarıyla 9,5 milyar dolar toplam ticaret hacmimiz var. Bu toplam ticaret hacmimizi de 9,5 milyar dolardan asgari 15 milyar dolara ilk etapta çıkaralım diye bir mutabakata vardık. Bu adımı da atacağız. Aynı zamanda tabii uluslararası siyasette de beraber neler yapabiliriz bunları da görüşme, konuşma fırsatımız oldu" dedi.

Netanyahu'nun Türkiye ziyareti gerçekleştireceğini de söyleyen Erdoğan, sözlerinin devamıda şunları dile getirdi:

"Özellikle enerji iş birlikleri bizi çok daha farklı yerlere taşıyabilir. Kendileriyle bu konudaki potansiyelimizi konuştuk. İki ülke arasındaki farklı alanlardaki iş birliklerini artırmak için bu bakanlarımızın yer alacağı bir mekanizma kurulmasının faydasını anlattık. Enerji, turizm ve teknoloji gibi alanlarda yeni iş birlikleri tesis etmek için iki ülkenin birlikte çalışması mümkün"

BM Genel Kurulu için New York’ta bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan ve İsrail Başbakanı Netanyahu, ilk kez yüz yüze görüşmüştü. Görüşmeye ilişkin İsrail tarafından yapılan açıklamada, iki liderin karşılıklı olarak resmi ziyaret niyetlerini dile getirdiği aktarılmıştı.

Erdoğan, 2013 yılının mayıs ayında Gazze'ye gideceğini söylemiş fakat ziyaret gerçekleşmemişti.

HAMAS'TAN ERDOĞAN'A TEPKİ

Filistin İslami Direniş Hareketi Hamas’ın Sözcüsü Hazım Kasım, Hamas’a yakın El Aksa kanalına yaptığı açıklamada Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Amerika’da Siyonist rejim Başbakanı Netanyahu ile görüşmesini kınadı.

 



Yeni yorum ekle