Çin: Beşşar Esad'ın Ziyareti İkili İlişkileri Yeni Bir Seviyeye Taşıyacak

Cu, 22/09/2023 - 09:03

Suriye Cumhurbaşkanı Beşşar Esad’ın Çin Halk Cumhuriyeti’ne ziyarete başladı.

Welayet News  - Esad, Hangzhou Uluslararası Havalimanı’nda resmi bir törenle karşılandı. Esad, Çin Ticaret Bakanı Wang Wentao, Zhejiang Eyaleti Danışma Konseyi Başkan Yardımcısı Gong Xiwei ve Çin’in Şam Büyükelçisi tarafından karşılandı.

Çin Dışişleri Bakanlığı, Beşşar Esad’ın Çin’e gerçekleştirdiği ziyaretin, iki ülke arasındaki ilişkileri yeni bir seviyeye yükseltmek için bir fırsat teşkil ettiğini vurguladı.

Çin Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Mao Ning, şu ifadelerde bulundu: ‘Beşşar Esad’ın ziyaretinin iki ülke arasında karşılıklı siyasi güveni ve çeşitli alanlardaki iş birliğini derinleştireceğine ve ikili ilişkileri yeni bir seviyeye taşıyacağına inanıyoruz.

Çin ve Suriye derin ve uzun bir dostluk geçmişine sahiptir. Suriye, Pekin’le diplomatik ilişkiler kuran ilk Arap ülkelerinden biriydi. 76 yıl önce diplomatik ilişkilerin kurulmasından bu yana iki ülke arasındaki ilişkiler her zaman sağlıklı bir şekilde gelişmiştir.

Beşşar Esad, Çin ile Suriye arasındaki ilişkilerin geliştirilmesine de büyük önem veriyor. Başkan Xi Jinping ve diğer Çinli yetkililer, ikili ilişkiler ve iki ülke arasındaki ortak konular hakkında derinlemesine görüş alışverişinde bulunmak için Beşşar Esad ile bir araya gelecekler.’



Yeni yorum ekle